Eιδικά δικαστήρια προαναγγέλλει ο Αλ. Μητρόπουλος

Eιδικά δικαστήρια προαναγγέλλει ο Αλ. Μητρόπουλος

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την προσοχή στραμμένη στην αποψινή πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι «οι 180 δεν θα βρεθούν».

Την ίδια στιγμή, τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν χθες δηλώσεις του κ. Αλ. Μητρόπουλου, από τις οποίες και η Κουμουνδούρου έσπευσε να αποστασιοποιηθεί, κάνοντας λόγο για «προσωπικές απόψεις» τις οποίες απέδωσε σε «προσπάθεια εντυπωσιασμού». Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι θα έπρεπε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή ακόμη και ειδικό δικαστήριο για όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψηφίου Προέδρου κ. Στ. Δήμα. «Ο κ. Μητρόπουλος θα πρέπει να ντρέπεται για το κατάντημά του», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του αποφεύγουν να κάνουν εκτιμήσεις για τον αριθμό των βουλευτών που αναμένεται σήμερα να ψηφίσουν «ναι». Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, θεωρούν ότι «η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει όλα τα χαρτιά της σήμερα, θα κρατήσει “εφεδρείες” για τη δεύτερη ψηφοφορία, ώστε να φανεί ότι διαμορφώνεται ρεύμα ανάμεσα στις δύο διαδικασίες».

Χθες, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π. Σκουρλέτης, έκανε λόγο για «σχέδιο πιέσεων, εκβιασμών, τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να βρεθούν οι 180» και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό «αρχιτέκτονα του χάους». Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου παραμένει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρας και οι αναφορές του σε μείωση της ρευστότητας στην αγορά, για τις οποίες έγινε παρέμβαση από τον ΣΥΡΙΖΑ και προς την ΕΚΤ. Ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να ζητηθεί η παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη και σχολίασε ότι ο κ. Στουρνάρας προέβη σε δηλώσεις «έξω από τα όρια του ρόλου του, καθώς υπέδειξε στους βουλευτές τι να κάνουν». Οπως πρόσθεσε, λειτούργησε περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο, «προβαίνοντας σε θεσμική εκτροπή, για την οποία κρίνεται και οι ευθύνες είναι βαρύτατες».

Ο κ. Γ. Δραγασάκης μίλησε (Ρ/Σ «Στο Κόκκινο») για το «δυσάρεστο συναίσθημα ο διοικητής της ΤτΕ να παραβιάζει την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας». Στον απόηχο των δηλώσεων Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε και είχε χθες συνάντηση με τον τέως διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο, στον οποίο απευθύνθηκε, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, λόγω της εμπειρίας του από την εκλογική διαδικασία του 2012, για να συζητήσει ενδεχόμενες αντιδράσεις των αγορών σε μια τωρινή προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στον οποίο έθεσε το θέμα παρεμβάσεων τρίτων στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Ευρωκοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT