Πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με την αποστολή στον Καναδά για την έκθεση «Eλληνες» εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέροντας ότι όλα τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης της Γενικής Γραμματέως Λίνας Μενδώνη (φωτ.), των στελεχών του υπουργείου και συνεργατών τους, για τη συγκεκριμένη έκθεση που εγκαινιάσθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά, «καλύφθηκαν από τους διοργανωτές, τους χορηγούς ή τους ίδιους και όχι από κρατικές δαπάνες».

…Στα χέρια ενός σημαντικού Ευρωπαίου σκηνοθέτη για λογαριασμό μιας σπουδαίας ταινίας όπως το «Ida» κατέληξε το κινηματογραφικό βραβείο «Lux» 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο νικητής Πάβελ Παβλικόφσκι παραλαμβάνοντας το έπαθλο δήλωσε ότι «η ταινία πέτυχε να αγγίξει το κοινό σε όλη την Ευρώπη κι αυτό δείχνει ότι ο κινηματογράφος έχει ακόμη ένα ρόλο να παίξει στην κοινωνία μας».

…Το όνομά του ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων λέξεων-κλειδιών, που χρησιμοποιήθηκαν στις αναζητήσεις στο Google τη χρονιά που πέρασε. Ωστόσο, οι ειδικοί «αναλυτές» της μηχανής αναζήτησης εκτιμούν ότι ο ανερχόμενος ηθοποιός Jared Leto δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη μόνο για τον ρόλο του στην ταινία «Dallas Buyers Club», αλλά και εξαιτίας της ενεργής παρουσίας του στα social media, όπως επίσης και της συμμετοχής του στην μπάντα 30 Seconds to Mars.

…Στη γλυπτική εγκατάσταση «Προμαχώνες» της Βένιας Δημητρακοπούλου αλλά και το σύνολο του έργου της Ελληνίδας εικαστικού εστιάζει η ομότιτλη έκδοση, με πρόλογο του Χρήστου Ιωακειμίδη και κείμενα των Sebastian Preuss, Μιχάλη Ζ. Κοπιδάκη, Διονύση Καββαθά, Χριστόφορου Μαρίνου και Χάρις Κανελλοπούλου. Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο HatjeCantz παρουσιάζεται σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς), στο αίθριο του οποίου εκτίθεται η μνημειώδης εγκατάσταση έως τις 8 Φεβρουαρίου. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι συγγραφείς Διονύσης και Χάρις Κανελλοπούλου. Θα συντονίσει ο Νίκος Μπακουνάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή