Το προεδρικό «θρίλερ» της Βουλής σε συνέχειες και οι συνέπειες

Το προεδρικό «θρίλερ» της Βουλής σε συνέχειες και οι συνέπειες

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί άνθρωποι τη νύχτα της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου ξύπνησαν εκεί κατά το ξημέρωμα, φωνάζοντας «Ναι», «Ναι» και «Παρών», «Παρών» με τη φωνή μάλιστα του Ιορδάνη Τζαμτζή, τη δυνατή, που έκανε όλη την οικογένεια να πεταχτεί από τα κρεβάτια της. «Παιδιά», τα ησύχασε η μητέρα τους «εφιάλτη είδε ο πατέρας σας στον ύπνο του. Δεν είναι τίποτε. Κοιμηθείτε, γιατί το πρωί έχετε σχολείο!». «Αυτά παθαίνει όποιος βλέπει πολύ τηλεόραση» σχολίασε η γιαγιά του σπιτιού. Πραγματικά, κανείς δεν κοιμήθηκε καλά, εκείνη τη νύχτα, που ώρα 7, στη Βουλή, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια έπαιξαν την πρώτη πράξη από το «θρίλερ» της προεδρικής εκλογής. Τίτλος «160-135-5» που βγάζει άθροισμα 300, αλλά δεν βγάζει Πρόεδρο, οπότε έπεται συνέχεια. Γεγονός είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό άφησε μετεξεταστέους πολλούς πολιτικούς αρθρογράφους, που αποδείχθηκαν αδύνατοι στην αριθμητική, ενώ έδωσε υλικό άφθονο, ιδίως στους γελοιογράφους! Το περίεργο του πράγματος δεν σταμάτησε στον ταραγμένο ύπνο ορισμένων που είδαν εφιάλτη και ξύπνησαν κάθιδροι. Πολλοί πηγαίνοντας στη δουλειά τους, πριν ανοίξουν την τηλεόραση ή διαβάσουν εφημερίδα, ρωτούσαν «τι λένε τα άστρα γι’ αυτό;». Ο πρώτος πλανητολόγος που ρώτησαν, τά ’ριξε στον Πλούτωνα που είναι σε διάσταση με τον ουρανό και επηρεάζουν έτσι τον Κρόνο στο ζώδιο του Τοξότη, που δεν μπορεί να πετύχει τον στόχο του… «Πόσα ρίχτερ ήταν ο σεισμός;» ρωτούσαν άλλοι τον σεισμολόγο της συντροφιάς. «Μιλάμε για προσεισμό, τα ρίχτερ ήταν προειδοποιητικά, ο κύριος σεισμός θα είναι στην τρίτη δόνηση, που θα κρίνει και τις μετασεισμικές αντοχές»… Η κίνηση των πλανητών και το ξύπνημα του Εγκέλαδου είχαν πάντα τους πιστούς τους, από τα αρχαία χρόνια ώς σήμερα, όπως άλλωστε και τα μαντεία, οι Πυθίες. Σ’ αυτούς προσέτρεχαν όταν δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα φαινόμενα και να προβλέψουν τις εξελίξεις. Ετσι, λοιπόν, κι εμείς τώρα. Μετά τη μεταβατική ψηφοφορία, τη δεύτερη για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη στη Βουλή, αναμένουμε την τρίτη και αποφασιστική, που θα κρίνει το πού πάμε, «αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», διαχρονικό το σουξέ του Βοσκόπουλου…

Εκθεση και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά στο Atelier Σπύρου Βασιλείου

Ιδανικός οικογενειάρχης, πραγματικός πάτερ φαμίλιας ο Σπύρος Βασιλείου (1903-1985) στο πλούσιο καταξιωμένο ζωγραφικό έργο του εμπνεύστηκε από την οικογένειά του, από την αγαπημένη του σύντροφο Κική, τις κόρες τους Δροσούλα και Δήμητρα Βασιλείου από τις παραδοσιακές γιορτές της Αθήνας και μετέφερε, σε λάδι στο μουσαμά, την αύρα της οικογενειακής σύμπνοιας που χαρακτήριζε τους Βασιλείου. Εχουν μείνει θρυλικά τα Κούλουμα και οι γιορτές στην ταράτσα της οδού Γουέμπστερ, στην Ακρόπολη, όπου ήταν καλεσμένη όλη η καλλιτεχνική Αθήνα. Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Atelier Σπύρος Βασιλείου και την ανάληψη της διεύθυνσης του Μουσείου Βασιλείου από τις εγγονές του ζωγράφου τη Λούση Ελλιοτ-Καμπάνη και την Αντώνια Φωτοπούλου, το Atelier Σπύρου Βασιλείου εγκαινιάζει την έκθεση «Ο μπάρμπα-Σπύρος ζωγραφίζει την οικογένεια», θαυμάσιο και τόσο ταιριαστό για την περίπτωση θέμα, που, όμως, αγκαλιάζει κι εμάς, και τη δική μας οικογένεια! Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου που εγκαινιάζεται η έκθεση, θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι για παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στον χώρο, απολαμβάνοντας κεράσματα από τους χορηγούς, το κτήμα Τσελέπου. Οσοι θα πάρουν μέρος στο εικαστικό εργαστήρι θα πρέπει να έχουν μαζί τους μία οικογενειακή φωτογραφία. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: επιλέγουμε μία οικογενειακή φωτο που μας αρέσει. Την εκτυπώνουμε ασπρόμαυρη σε μέγεθος Α4, τη φέρνουμε μαζί μας στο Atelier Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη, τηλέφωνο 210-92.31.502 – και τη δουλεύουμε μαζί. Στόχος να την εμπλουτίσουμε ζωγραφικά και μέσω της τεχνικής του κολάζ να την επαναπροσδιορίσουμε δομικά. Με άλλα λόγια, να δημιουργήσουμε μία νέα οικογενειακή εικόνα μιας ωραίας χρονικής στιγμής με χριστουγεννιάτικη διάθεση.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT