Beyoncé: Η απώλεια που άλλαξε την κοσμοθεωρία της

Beyoncé: Η απώλεια που άλλαξε την κοσμοθεωρία της

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Beyoncé δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις και σχεδόν ποτέ δεν μιλάει για την προσωπική της ζωή. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τίτλο ‘Yours and Mine’ όπου διηγείται προσωπικές εμπειρίες και εξομολογείται τις σκέψεις της για τον φεμινισμό, την απώλεια μιας καλής της φίλης, για τον γάμο της αλλά και το πώς διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας της μέσα από τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Μερικές φορές εύχομαι να μπορούσα να είμαι ‘ανώνυμη’ και να περπατώ στον δρόμο σαν όλους τους άλλους. Τώρα που είμαι διάσημη είναι πολύ δύσκολο να κάνω απλά πράγματα. Όταν είσαι επώνυμος κανείς δεν σε βλέπει σαν άνθρωπο. Γίνεσαι ιδιοκτησία του κοινού. Δεν υπάρχει τίποτα αληθινό σε αυτό», με αυτές τις σκέψεις ξεκινάει η Beyoncé την εξομολόγησή της στο spoken word βίντεο που έφτιαξε για τους θαυμαστές της. «Δεν μπορείς να προσδιορίσεις ποια είμαι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποια είμαι. Είμαι πολύπλοκη. Μεγάλωσα με πολλές συγκρούσεις και δράμα και πέρασα πολλά, ακριβώς όπως και ο υπόλοιπος κόσμος», λέει η τραγουδίστρια που πρόσφατα αποχαιρέτησε τη φίλη της και φωτογράφο των περιοδειών της Yosra El-Essawy, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τον περασμένο Οκτώβρη. «Νιώθω ότι το σώμα μου είναι δανεικό και αυτή η ζωή είναι προσωρινή» είπε εξηγώντας πως ένιωσε την απώλεια και συνέχισε λέγοντας ότι «έβλεπα το σώμα της φίλης μου να φθείρεται και το να βλέπεις κάποιον να φεύγει τόσο αξιοπρεπώς με έκανε να δω τα πράγματα ξεκάθαρα. Δεν αποδίδουμε στον εαυτό μας την αξία που του αναλογεί, ειδικά οι νέοι άνθρωποι δεν εκτιμούν πόσο εκπληκτικά τα σώματά μας είναι. Πάντα ήμουν πολύ συγκεκριμένη και πολύ επιλεκτική για το τι κάνω με το σώμα μου και με ποιον θέλω να το μοιραστώ», εκμυστηρεύτηκε η 33χρονη σταρ.

Πρόσφατα η Beyoncé απασχόλησε τα μίντια με την προσωπική της ζωή όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο που έδειχνε την ίδια σε ένα ασανσέρ με τον σύζυγό της Jay-Z και την αδερφή της Solange. Όταν η Solange άρχισε να επιτίθεται σωματικά στον τραγουδιστή, η ίδια δεν αντέδρασε δημιουργώντας έτσι διάφορες φήμες για τα αίτια του περιστατικού. Μιλώντας για τις συγκρούσεις και το πώς τις αντιμετωπίζει, η τραγουδίστρια είπε: «Μεγάλωσα βλέποντας την μητέρα μου να προσπαθεί να ευχαριστήσει τους πάντες και να τους κάνει να αισθανθούν άνετα. Πάντα ένιωθα ότι ήταν δική μου δουλειά να διορθώσει ένα πρόβλημα. Να ευχαριστώ τους ανθρώπους. Δεν φοβάμαι, όμως, πια την σύγκρουση και δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό. Ξέρω πως όταν μεγαλώνεις, όταν μαθαίνεις μερικά πράγματα, δεν φοβάσαι να εκφραστείς ελεύθερα. Δεν φοβάσαι πια το άγνωστο. Δεν φοβάσαι πια να πηγαίνεις σε συγκεκριμένα σημεία του μυαλού σου ή του σώματός σου που μπορεί να σε κάνουν να αισθανθείς άβολα. Όλα ξεκινούν όταν μπορείς να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να πεις ‘μου αρέσει αυτός ο άνθρωπος’».

Η δημοφιλής σταρ που είναι παντρεμένη με τον μουσικό παραγωγό και επιτυχημένο ράπερ Jay-Z εδώ και 6 χρόνια δήλωσε, επίσης, ότι ο γάμος της δεν την έκανε λιγότερο φεμινίστρια: «Πολλοί πιστεύουν ότι χάνουν κάτι όταν παντρεύεσαι αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να έχεις έναν ‘αυτόπτη μάρτυρα’ της ζωής σου. Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου φεμινίστρια, παρόλο που πάντα φοβόμουν αυτή την λέξη γιατί ο κόσμος δίνει μια βαριά έννοια σε αυτή, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ απλή: Είναι κάποιος που πιστεύει στην ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών. Οι άντρες και οι γυναίκες εξισορροπούν ο ένας τον άλλο και πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου νιώθουμε άνετα να εκτιμάμε ο ένας τον άλλο». Όσο για το μυστικό της ευτυχίας, η Beyoncé  λέει ότι «η ευτυχία έρχεται από εσένα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Εσύ μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Και ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η αγάπη που έχω για τη μουσική, τον σύζυγό μου, το παιδί μου, θα κρατήσει πολύ περισσότερο από τη ζωή μου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή