Μια βόλτα στα Café-Restaurants του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Γουλανδρή

Μια βόλτα στα Café-Restaurants του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Γουλανδρή

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίσκεψη σε πολλούς χώρους ιστορίας, τέχνης & πολιτισμού, όπως τα μουσεία, προσφέρει πλέον και μία ευκαιρία γνήσιας επαφής με την τέχνη της γαστρονομίας! Ως γνωστόν, πολλά μουσεία φιλοξενούν στο χώρο τους υπέροχα Café-Restaurants, με κουζίνα που υπογράφουν καταξιωμένοι Chefs, όπου μετά την επίσκεψη μπορείς να απολαύσεις με την οικογένεια ή την παρέα σου τον καφέ, το brunch ή το φαγητό σου, σε μία ατμόσφαιρα διάχυτη από πολιτισμικές επιρροές.

Ειδικά τώρα, που βρισκόμαστε στην καρδιά της εορταστικής περιόδου και ζούμε στους ρυθμούς των Χριστουγέννων, τα στολισμένα Café-Restaurants έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και να μας καλούν να ξεχάσουμε για λίγο τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να γευτούμε ξεχωριστές στιγμές που συνοδεύονται από γαστριμαργικές προτάσεις σε concept ιστορίας, τέχνης & πολιτισμού. Μια τέτοια υπέροχη ευκαιρία μας προσφέρουν τα Café-Restaurants του Μουσείου Μπενάκη & του Μουσείου Γουλανδρή, από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για καφέ ή φαγητό σε μουσείο.

 

Café-Restaurant Μουσείου Μπενάκη

Στον τέταρτο όροφο του νεοκλασικού κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη στο Κολωνάκι, στη συμβολή Βασιλίσσης Σοφίας & Κουμπάρη, σας υποδέχεται ένα εκλεπτυσμένο Café-Restaurant που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Δειπνοσοφιστήριον Catering. Ένας υπέροχος χώρος για καφέ, brunch ή φαγητό με θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τον Εθνικό Κήπο & εξαιρετικές γευστικές επιλογές που επιμελούνται ο καταξιωμένος Chef Jean Louis Capsalas στα αλμυρά πιάτα & ο δημοφιλής Διονύσης Αλέρτας στο γλυκό.

Το Café-Restaurant του Μουσείου Μπενάκη αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης για τους Αθηναίους, καθώς προσφέρει μία ανάσα χαλάρωσης μακριά από τους γρήγορους & πιεστικούς ρυθμούς της πόλης. Εκεί θα συναντήσετε προσωπικότητες κυρίως από το νομικό, τον δημοσιογραφικό, τον πολιτικό & τον ιατρικό χώρο, να συνδυάζουν το καλό φαγητό με χαλαρή κουβέντα για την επικαιρότητα. Στα πιο περιζήτητα εδέσματα συγκαταλέγονται τα κασσιώτικα ντολμαδάκια με σάλτσα γιαουρτιού, το φιλέτο σφυρίδας ψητής με σάλτσα μάραθου, το φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα bourguignon & μαρμελάδα κρεμμυδιών, ενώ «γλυκό-κατατεθέν» θεωρείται η περίφημη τούρτα αμυγδάλου. Τα κυρίως πιάτα αλλάζουν κάθε εβδομάδα εξασφαλίζοντας πληθώρα επιλογών στους τακτικούς επισκέπτες του Café-Restaurant.

Διεύθυνση: Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα (πρόσβαση με μετρό: στάσεις  Ευαγγελισμός & Σύνταγμα)

Τηλέφωνο: 210 3671000

Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη & Παρασκευή: 09:00-17:00

Πέμπτη & Σάββατο: 09:00-24:00

Κυριακή: 10:00-16:00

Δευτέρα & Τρίτη κλειστό.

Café-Restaurant Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς

Είτε επιλέξετε τη θέα προς την οδό Πειραιώς είτε προς το εκτενές εσωτερικό αίθριο του Μουσείου, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε εμπνευσμένη κουζίνα, που έχουν επιμεληθεί οι διακεκριμένοι σεφ του Δειπνοσοφιστήριον Catering. Στο μοντέρνας αρχιτεκτονικής ισόγειο του Μουσείου Μπενάκη, το καφέ-εστιατόριο συνιστά μία ευχάριστη γωνιά για τους επισκέπτες –και όχι μόνο- του μουσείου. Σύγχρονες, λιτές γραμμές στη διακόσμηση, με εκτεταμένη τζαμαρία που επιτρέπει στον ήλιο να φωτίζει γενναιόδωρα το χώρο, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για να απολαύσεις τον καφέ, το brunch ή το φαγητό σου. Λόγω της γεωγραφικής θέσης του μουσείου, το café-restaurant γίνεται προσβάσιμο περισσότερο για τους επισκέπτες των εκθέσεων που φιλοξενούνται, ενώ δεν λείπουν και οι επισκέπτες που διαβάζουν ή δουλεύουν στα laptop τους.

Η κουζίνα διαμορφωμένη με μεσογειακές επιρροές, με πιάτα που αλλάζουν κάθε εβδομάδα και που αποτελούν ευχάριστες γαστρονομικές εκπλήξεις. Κις λωραίν, παραδοσιακή πίτα ημέρας, σαλάτα με άσπρο & κόκκινο λάχανο, καρότο, μήλο, καρύδια, cranberries και βινεγκρέτ με μπαλσάμικο & μέλι, φιλέτο από λαυράκι με αρωματικά χόρτα σε λαδόχαρτο, κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα πορτοκάλι,  mousse λεμόνι, σοκολατίνα ή pavlova είναι μερικές ενδεικτικές γευστικές προτάσεις.

Διεύθυνση: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

Τηλέφωνο: 210 3453111 εσωτ.3

Ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη & Κυριακή: 10:00-18:00

Παρασκευή & Σάββατο: 10:00-22:00

Δευτέρα & Τρίτη: κλειστό.

Café-Restaurant Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Με την είσοδό σου στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή (από την οδό Λεβίδου 13), εισέρχεσαι σε μία γιορτή της φύσης, από έλατα, πλατάνια, πεύκα, κυπαρίσσια και πανέμορφους θάμνους της ελληνικής χλωρίδας, ενώ στο κέντρο του κήπου δεσπόζει επιβλητικά ένας πανύψηλος κέδρος του Λιβάνου. Ένα φυσικά χαλαρωτικό περιβάλλον που σε μεταφέρει μακριά από τη βουή και τους εξαντλητικούς ρυθμούς της πόλης και προσφέρει μία όαση ξεκούρασης στην καρδιά της Κηφισιάς.

Το βράδυ, το σκηνικό των Χριστουγέννων θυμίζει παραμύθι: στολισμένα δέντρα από φωτισμένα λαμπιόνια δημιουργούν μία ατμόσφαιρα γιορτής που γλυκαίνει τη διάθεση και μας ξυπνά παιδικές γιορτινές μνήμες. Το πρόσφατα ανανεωμένο Café-Restaurant “Museum Café” σε υποδέχεται σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, όπου μπορείς να χαλαρώσεις με έναν καφέ διαβάζοντας ή απλά απολαμβάνοντας τη μέρα σου ή να γευτείς εξαιρετικές γεύσεις σε αλμυρά ή γλυκά πιάτα από τις ανώτερες γευστικές προτάσεις που έχουν ετοιμάσει οι σεφ του Δειπνοσοφιστήριον Catering Jean Louis Capsalas & Διονύσης Αλέρτας αντίστοιχα. Σολομός καραμελωμένος σε παλαιωμένα κόκκινο κρασιά με ρεβύθια και κρέμα αρακά, rib eye σχάρας με πουρέ γλυκοπατάτας και φρέσκια σαλάτα, ριζότο με μοσχαρίσια ελιά, σταφίδες & μαντζουράνα είναι μερικές μόνο επιλογές από το υπέροχο μενού, ενώ η σοκολάτα γάλακτος με σοκολάτα bitter & η pasta frolla αποτελούν γλυκές απολαύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι εκτός από τον υπέροχο κήπο του μουσείου, στους υψηλών προδιαγραφών χώρους του Μουσείου Αμμωνίτες, Αίθριο και Αίθουσα των Πετρωμάτων, μπορούν να διοργανωθούν εκδηλώσεις προσωπικής (δεξιώσεις γάμου, party, cocktail κ.α.) ή εταιρικής φύσης (εταιρικά events, επίσημα γεύματα, παρουσιάσεις κ.α.).

Διεύθυνση: Λεβίδου 13, Κηφισιά

Τηλέφωνο: 210 8011170

Ώρες λειτουργίας για την περίοδο των γιορτών: καθημερινά, Δευτέρα έως και Κυριακή: 10:00-24:00

www.museum-cafe.gr | [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή