Σύντομα (24/12/14)

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΑΕΔ: 52.818 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των θέσεων κοινωφελούς εργασίας, που θα ενταχθούν και θα καλυφθούν μέσω του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για 52.818 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία. Η δημόσια πρόσκληση με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων στο πρόγραμμα έχει αποσταλεί από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση, η οποία αναμένεται εντός των επομένων ημερών. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr τα αποτελέσματα της μοριοδότησης των εν δυνάμει ωφελουμένων στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, με τίτλο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», που απευθύνεται σε άνεργους ηλικίας 29-64 ετών. Την ίδια ημέρα θα αναρτηθεί και η δήλωση της διοικητικής εμπειρίας, η ύπαρξη της οποίας θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την τελική κατάταξη των ωφελουμένων. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, τα αποτελέσματα θα έχουν αναρτηθεί μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015.

Πράσινο φως στη συγχώνευση «Παπουτσάνης» – Plias

Το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τη συγχώνευση της εισηγμένης «Παπουτσάνης» με τη θυγατρική της «Plias ανώνυμη εμπορική εταιρεία προμηθειών και διανομών καταναλωτικών αγαθών», με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Παπουτσάνης αναπτύχθηκε 9% το φετινό εννεάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντιστοίχως, τα αποτελέσματα μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά 99% και ανήλθαν σε 315.000 ευρώ. Οπως τονίζει η διοίκηση, η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία για 4η χρονιά διευρύνοντας το πελατολόγιό της τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν σήμερα το 41% του κύκλου εργασιών της. Οι πωλήσεις ξενοδοχειακών προϊόντων αναπτύχθηκαν κατά 11%, ως αποτέλεσμα της καλής τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα αλλά και της συνεργασίας με τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, μέσω της οποίας τα προϊόντα της εταιρείας τοποθετούνται σε παγκόσμιες ξενοδοχειακές αλυσίδες. Οι πωλήσεις της κατηγορίας αυτής αντιπροσωπεύουν το 23% του κύκλου εργασιών."

Ε.Υ. ΕλλAδας

Εγκαινιάσθηκαν τα νέα γραφεία της Ε.Υ. Ελλάδας (πρώην Ernst & Young) στο Μαρούσι, στην οδό Χειμάρρας 8Β. Στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Ε.Υ. Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το «Workplace of the Future είναι ένα περιβάλλον εργασίας σχεδιασμένο για να στηρίξει τη συνεργασία και ταυτόχρονα για να εξασφαλίσει την απόδοση ενός ανθρώπινου δυναμικού που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος της Ε.Υ. διεθνώς. Είμαστε υπερήφανοι που η Ελλάδα είναι μία απ’ τις πρώτες χώρες όπου γίνεται πράξη αυτή η πρωτοποριακή ιδέα. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2015 μόνο 33 γραφεία από τα 728 της Ε.Υ., διεθνώς, θα έχουν υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό».

Δύο νέα καταστήματα Public

Το πλάνο ανάπτυξης που είχαν θέσει σε εφαρμογή τα Public τα τελευταία δύο χρόνια ολοκληρώθηκε το 2014 με 2 νέα καταστήματα που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα στο Αγρίνιο και στην Καβάλα. Τα 2 νέα καταστήματα αύξησαν τον αριθμό των καταστημάτων Public σε 49 σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το νέο κατάστημα στο Αγρίνιο βρίσκεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Αδελφών Παπαστράτου 3, ενώ το νέο κατάστημα στην Καβάλα επί της οδού Ομόνοιας 50 στεγάζεται σε ένα μοναδικό νεοκλασικό κτίριο, στο οποίο βρίσκεται και το επιμελητήριο Καβάλας. Τα δύο καταστήματα θα προσφέρουν την πληρέστερη γκάμα προϊόντων.

Συνεργασία ΔΕΘ με Εκθεσιακό Οργανισμό Ζάγκρεμπ

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Ζάγκρεμπ προχώρησε η ΔΕΘ-Helexpo, διευρύνοντας το δίκτυο των συνεργασιών της. Η συνεργασία θα ξεκινήσει από το νέο έτος και προβλέπει σε πρώτη φάση την οργάνωση από την κροατική πλευρά της συμμετοχής Κροατών εκθετών στις ελληνικές εκθέσεις Infacoma και EnergyTech, που θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 15 Φεβρουαρίου του 2015. Στο ίδιο πλαίσιο θα οργανωθεί από τη ΔΕΘ-Helexpo η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στις κροατικές εκθέσεις Energy, Interklima και Green Building, που θα πραγματοποιηθούν στο εκθεσιακό κέντρο του Ζάγκρεμπ από τις 22 έως τις 25 Απριλίου του 2015.

Η ΔΕΘ-Helexpo θα συνεχίσει να επιδιώκει συνεργασίες και συνέργειες με ομολόγους της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύοντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή ως εκθεσιακός κόμβος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT