Αναζητούν ακόμα τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Air Asia

Αναζητούν ακόμα τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Air Asia

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι υποθαλάσσιες έρευνες στην περιοχή της Θάλασσας της Ιάβας και η ανάσυρση των σορών των θυμάτων της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας. Στην περιοχή που ερευνάται, έφτασε και κλιμάκιο Γάλλων εμπειρογνωμόνων αεροπορικών δυστυχημάτων που ειδικεύεται στην αναζήτηση μαύρων κουτιών, ενώ μετέφεραν και τα τεχνολογικώς άρτια όργανα που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ενα σκάφος το οποίο μεταφέρει δύο υδρόφωνα πρόκειται να καταπλεύσει στην υπό έρευνα περιοχή με Γάλλους, Σιγκαπουριανούς και Ινδονήσιους ειδικούς. Η γαλλική ομάδα συνδράμει οποιαδήποτε έρευνα σε περιπτώσεις αεροπορικού δυστυχήματος με αεροσκάφος της Airbus. Ο εντοπισμός και η ανάλυση των δεδομένων της πτήσης που έχουν καταγραφεί από τα μαύρα κουτιά είναι απαραίτητα προκειμένου να βρεθεί ποιο είναι το αίτιο που προκάλεσε την πτώση του αεροπλάνου.

Το αεροσκάφος της Air Asia εξαφανίστηκε εν μέσω κακοκαιρίας ενώ εκτελούσε την πτήση από τη Σουραμπάγια της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη μεταφέροντας 162 επιβάτες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, το αεροσκάφος βρίσκεται σε βάθος 25 έως 30 μέτρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εξαιτίας του μικρού βάθους όπου βρίσκεται η άτρακτος, θα είναι αρκετά εύκολος ο εντοπισμός των μαύρων κουτιών, αν φυσικά έχουν μπει σε λειτουργία οι πομποί τους.

Συνεχίστηκε χθες η ανάσυρση των σορών των επιβατών της μοιραίας πτήσης παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Χθες, Παρασκευή, ανασύρθηκαν από τη Θάλασσα της Ιάβας ακόμα 21 σοροί -πολλές από τις οποίες από αμερικανικό πολεμικό σκάφος- ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανασυρθέντων νεκρών σε τριάντα.

Επίσης, ο διοικητής του πολεμικού ινδονησιακού σκάφους «Μπανγκ Τόμο» δήλωσε στην τηλεόραση ότι ανασύρθηκαν από το πλήρωμα επτά σοροί, εκ των οποίων οι πέντε παρέμεναν προσδεδεμένες στις θέσεις τους.

Την επιχείρηση στην περιοχή δυσχεραίνει η έντονη κακοκαιρία με τη διαρκή βροχόπτωση, τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα που ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα. Αυτές οι συνθήκες έχουν επιβραδύνει σημαντικά την προσπάθεια ανάσυρσης των θυμάτων προκειμένου να προχωρήσει η αναγνώρισή τους και να επιστραφούν οι σοροί στους οικείους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT