Σύντομα (03/01/15)

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκατάσταση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Η Τέρνα Ενεργειακή σε συνεργασία με την LG – CNS ανέλαβαν την εγκατάσταση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς από το 2016. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 29 εκατ. ευρώ αφορούν τη χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου (χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ). Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, κέντρων διαχείρισης, εξοπλισμού ελέγχου κομίστρων, καθώς και εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου. Επίσης, περιλαμβάνει την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών («έξυπνες» κάρτες), οι οποίες θα αντικαταστήσουν πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Autohellas

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως από την εισηγμένη Autohellas της θυγατρικής εταιρείας «Βακάρ». Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Autohellas, στο πλαίσιο της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 12.000 ευρώ με την έκδοση 37.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, δικαιούχοι των οποίων είναι οι μέτοχοι της «Βακάρ». Ο αυξημένος κύκλος εργασιών και η εξωστρέφεια ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων της Autohellas για το εννεάμηνο του 2014.

Δάιος Πλαστικά

Την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους, ύψους 414.000 ευρώ, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης «Δάιος Πλαστικά». Από το συνολικό ποσό των 511.404,57 ευρώ που εμφανίζει η εταιρεία στα βιβλία της στις 31.12.2013 ως διανεμηθέντα ή κεφαλαιοποιηθέντα αποθεματικά, να μεταφερθεί ποσό 414.237,70 ευρώ σε λογαριασμό φορολογηθέντων αποθεματικών και ποσό 97.166,87 ευρώ σε λογαριασμό φόρου πληρωτέου. Οι δραστηριότητες του ομίλου παρουσιάζουν σημαντική εποχικότητα, που οφείλεται στο ότι: α) Η ξενοδοχειακή μονάδα της θυγατρικής Hellas Holiday Hotels Α.Ε. λειτουργεί εποχικά και β) τα προϊόντα της μητρικής προορίζονται κατά κύριο λόγο για αγροτικές εφαρμογές και παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

ΑΕΓΕΚ

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 9.180.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΑΕΓΕΚ, διαιρούμενο σε απλές ομολογίες σε φυσική μορφή. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της έκδοσης του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Το δάνειο πρόκειται να καλυφθεί από την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, ως ομολογιούχους δανείστριες, σύμφωνα με τους συνήθεις όρους χορηγήσεων και εξασφαλίσεων σε παρόμοιες συμβάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή