Προγράμματα κατάρτισης για 15.000 ανέργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών

Προγράμματα κατάρτισης για 15.000 ανέργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνατότητα κατάρτισης, όχι όμως και απασχόλησης, σε 15.000 άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας, δίνει πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας το οποίο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και τίθεται άμεσα σε ισχύ. Ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης συνυπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με κοινωνικούς εταίρους ή και κλαδικούς φορείς που δραστηριοποιούνται σε κλάδους δυνάμει εξωστρεφείς για τη χώρα, και ειδικότερα στους τομείς: εφοδιαστική αλυσίδα – logistics, εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών και λιανικό εμπόριο.

• Για το λιανικό εμπόριο οι ωφελούμενοι θα είναι 4.000 άνεργοι (18-24 ετών) και ο προϋπολογισμός της παρέμβασης 10,4 εκατ. ευρώ. Εχει ήδη υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας με την ΕΣΕΕ. Ειδικότητες κατάρτισης που θα πιστοποιηθούν είναι πωλητής λιανικής, εξωτερικός πωλητής, στέλεχος εξαγωγικού εμπορίου, στέλεχος διαχείρισης αποθήκης, προωθητής πωλήσεων λιανικού εμπορίου και υπάλληλος γραφείου.

• Για το εξαγωγικό εμπόριο οι ωφελούμενοι θα είναι 4.500 νέοι σε ηλικία άνεργοι και ο προϋπολογισμός της παρέμβασης θα ανέλθει στα 11,7 εκατ. ευρώ. Εχουν υπογραφεί σύμφωνα συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Μεταξύ των τομέων κατάρτισης που θα πιστοποιηθούν οι ωφελούμενοι συγκαταλέγονται η διαχείριση εξαγωγικών δραστηριοτήτων (Certificate), τα θέματα διεθνούς εμπορίου και εξωστρέφειας, προγράμματα branding και re-branding, υπηρεσίες σχεδιασμού συσκευασίας και ετικέτας, εξαγωγικές πιστώσεις, factoring κ.λπ., ανάπτυξη προγραμμάτων προβολής προϊόντων στο εξωτερικό με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook, YouΤube κ.λπ.) κ.ά.

• Για τα logistics οι ωφελούμενοι θα είναι 2.500 άνεργοι (προϋπολογισμός 6,5 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα συνεργασίας έχουν ήδη υπογραφεί με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα στον τομέα των logistics θα αφορά κατάρτιση σε ειδικότητες όπως στέλεχος διαχείρισης αποθήκης/αποθηκάριος, στέλεχος διαμεταφοράς, εργοδηγοί αποθήκης και υπάλληλοι γραφείου αποθήκης.

• Για τον τομέα τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών, προϋπολογισμού 10,4 εκατ. ευρώ, έχουν υπογραφεί σύμφωνα συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος. Η κατάρτιση 4.000 ανέργων αφορά, μεταξύ άλλων, εξειδικευμένη γνώση σε IT, web development, robotics, ηγεσία και δημιουργικότητα.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση 150 ωρών, πιστοποίηση προσόντων και συμβουλευτική. Το επίδομα ανά άνεργο υπολογίζεται στα 5 ευρώ την ώρα συν 6,45% εργοδοτικές εισφορές για την ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT