Οριστικά σε δίκη ο Ιω. Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Οριστικά σε δίκη ο Ιω. Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη για την πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και γνωστός εισαγγελικός λειτουργός Ιωάννης Διώτης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας που ανέλαβε την ουσιαστική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Ο Ιωάννης Διώτης, γνωστός στο πανελλήνιο από την εξάρθρωση της τρομοκρατίας και ειδικά της 17Ν, μετέπειτα επικεφαλής του ΣΔΟΕ, παραπέμπεται να δικαστεί για απιστία σχετικά με τους χειρισμούς του για τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ δεν του αποδίδεται καμία κατηγορία σε ό,τι αφορά τις όποιες διεργασίες με το υλικό της λίστας (το λεγόμενο στικάκι).

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το περιεχόμενο της πρότασης του εισαγγελέα Μανώλη Δράκου, ο οποίος είχε ταχθεί, επίσης, υπέρ της παραπομπής Διώτη μόνον για το αδίκημα της απιστίας, ενώ απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον προκάτοχό του στο ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη.

Με την παραπομπή Διώτη κλείνει το κεφάλαιο της ποινικής αξιολόγησης για τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση που προκάλεσε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, καθώς για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου η υπόθεση ακολουθεί διαφορετική πορεία και αναμένεται να εκδικαστεί μόνον γι’ αυτόν ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Η ημερομηνία της εκδίκασής της για τον πρώην υπουργό έχει προσδιοριστεί ήδη για τις 25 Φεβρουαρίου, και κατά πάσα πιθανότητα η δίκη θα διεξαχθεί στην ειδική αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, όπου και διεξήχθη η δίκη με κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που απασχολεί πλέον αποκλειστικά τις δικαστικές αρχές, πυροδοτήθηκε από την έλευσή της στη χώρα μας, που εστάλη από τις γαλλικές αρχές με ονόματα καταθετών, ελληνικής υπηκοότητας, σε ελβετική τράπεζα.

Από το σύνολο των αρχείων εντοπίστηκε ότι αφαιρέθηκαν τέσσερα, με δικαιούχους συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού και πάνω σε αυτό στηρίχθηκαν οι έρευνες Βουλής και Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα τις δύο παραπομπές, των Παπακωνσταντίνου, Διώτη σε διαφορετικά δικαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT