Αναδιάρθρωση δανεισμού για την εταιρεία Χρυσός Οδηγός

Αναδιάρθρωση δανεισμού για την εταιρεία Χρυσός Οδηγός

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο άρθρο 106 έχει υπαχθεί η εταιρεία Χρυσός Οδηγός. Η εταιρεία έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της την αναδιάρθρωση του δανεισμού ύψους άνω των 280 εκατ. ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου και προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η επιχείρηση, έχει συμφωνηθεί το «κούρεμα» δανείων ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ, και η αναχρηματοδότηση του υπολοίπου ποσού, ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Τα 250 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τη διαγραφή του 100% δανείων ύψους 155 εκατ. ευρώ από πιστωτές του εξωτερικού (Goodsir, Quantostrom). Επιπλέον 87 εκατ. ευρώ θα διαγραφούν από ομολογιακό δάνειο που έχουν χορηγήσει στην εταιρεία τράπεζες του εσωτερικού (Tρ. Πειραιώς, ΕΤΕ, Εurobank, Τρ. Αττικής, Αlpha Bank), ύψους 117 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι τελευταίοι πιστωτές θα προσφέρουν νέο ομολογιακό δάνειο στην εταιρεία, ύψους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αξιοποιηθεί στην αποπληρωμή του υπολοίπου του αρχικού ομολογιακού δανείου.

Η συμφωνία αυτή που έχει λάβει την έγκριση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών φέρει ορισμένες προαιρέσεις. Η εταιρεία Χρυσός Οδηγός είναι η πρώην ΙnfoOTE η οποία πωλήθηκε από τον ΟΤΕ το 2007 αντί 300 εκατ. ευρώ σε επενδυτές από το Λουξεμβούργο. Η εταιρεία ωστόσο στη συνέχεια εμφάνισε σημαντική κάμψη εσόδων και βαριές ζημίες. Ειδικότερα το 2013 η εταιρεία εμφάνισε μείωση κύκλου εργασιών κατά 35% στα 13,7 εκατ. ευρώ και ζημίες 34,5 εκατ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες ζημίες στο τέλος της ίδιας χρονιάς ξεπέρασαν τα 320 εκατ. ευρώ, καθιστώντας αδύνατη την επιβίωση της επιχείρησης χωρίς νέα κεφάλαια ή τη διαγραφή σημαντικού μέρους των οφειλών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή