Αυξήθηκαν 7,7% οι πωλήσεις της Jumbo κατά το α΄ εξάμηνο του 2014

Αυξήθηκαν 7,7% οι πωλήσεις της Jumbo κατά το α΄ εξάμηνο του 2014

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 341,13 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε ο όμιλος Jumbo στο πρώτο εξάμηνο (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2014) της χρήσης 2014-2015, καταγράφοντας αύξηση 7,70% έναντι των 316,74 εκατ. ευρώ που ήταν οι ενοποιημένες πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2013) της χρήσης 2013-2014.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συνδυασμός των κακών καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα με το αρνητικό κλίμα στο λιανεμπόριο εξαιτίας των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, επηρέασαν αρνητικά την πορεία των πωλήσεων και περιόρισαν την ισχυρή βελτίωση των μεγεθών που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις για το εξάμηνο που σημείωσαν τα ίδια καταστήματα στην Ελλάδα δεν αυξήθηκαν και παρέμειναν στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. Σε αντιδιαστολή, οι πωλήσεις των καταστημάτων σε Κύπρο και Βουλγαρία παρουσιάζουν -στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης- διψήφιο ρυθμό αύξησης.

Για το σύνολο της οικονομικής χρήσης που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2015, η διοίκηση του ομίλου Jumbo διατηρεί την εκτίμησή της για ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης του 4%-6%, καθώς εκτιμά ότι η αρρυθμία στην ελληνική αγορά θα συνεχιστεί. Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο όμιλος πρόσθεσε στο δίκτυό του συνολικά τέσσερα νέα καταστήματα. Συγκεκριμένα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το νέο κατάστημα στον Ιασμο συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ. περίπου, το νέο κατάστημα του ομίλου στo Βουκουρέστι (12.000 τ.μ.), το νέο κατάστημα στην πόλη Oradea (12.000 τ.μ.) και το νέο Jumbo ΜΠΕΛΑ -8,19% στη Λεμεσό της Κύπρου (12.000 τ.μ.). Ο όμιλος παιδικών παιχνιδιών μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου διέθετε δίκτυο 70 καταστημάτων σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά, διέθετε 53 καταστήματα στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 4 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo. Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα και κατά το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Πελοπόννησο (9.000 τ.μ.) καθώς και ενός ακόμα υπερκαταστήματος στην πόλη Αραντ της Ρουμανίας (12.000 τ.μ.).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ήταν ανώτερα του συνολικού ποσού των δανειακών υποχρεώσεών του, κατά το ποσό των 140,87 εκατ. ευρώ, με συνέπεια ο καθαρός δανεισμός να είναι αρνητικός. Η διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη την εύρωστη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας και προς όφελος όλων των μετόχων της, οι οποίοι επιδεικνύουν εμπιστοσύνη και επενδύουν μεσομακροπρόθεσμα σε αυτήν, προχώρησε σε πρόσκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με μόνο θέμα την έγκριση διανομής έκτακτου μερίσματος 0,18 (μεικτό) ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT