Αδύνατα και θαμπά μαλλιά; Μυστικά περιποίησης

Αδύνατα και θαμπά μαλλιά; Μυστικά περιποίησης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ωραία και υγιή μαλλιά δεν αναδεικνύουν μόνο τη  γοητεία μας αποτελούν κι ένδειξη ευεξίας. Τι όμως πρέπει να προσέχουμε και πως πρέπει να φροντίζουμε τα μαλλιά μας προκειμένου να είναι υγιή και όμορφα; Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε πρέπει να ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σας (λιπαρά μαλλιά, ξηρά μαλλιά, βαμμένα μαλλιά, κανονικά κ.α), ενώ αν λούζεστε καθημερινά επιλέξτε κάποιο σαμπουάν για συχνή χρήση.

Η κρέμα μαλλιών πρέπει επίσης να είναι αντίστοιχη με τον τύπο των μαλλιών σας. Είναι καλό να τη χρησιμοποιείτε καθώς βοηθάει στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών σας ενώ παράλληλα βοηθάει να φαίνονται πιο λαμπερά και υγιή. Ωστόσο, δεν τη συνιστούμε για λιπαρά μαλλιά.

Όσον αφορά στη μάσκα μαλλιών, είναι απαραίτητη, ειδικά αν έχετε βαμμένα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Οι κομμωτές συνιστούν την εβδομαδιαία χρήση της, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση της ψαλίδας, ενώ παράλληλα αναδομεί και θρέφει τα μαλλιά σε βάθος.

Όσο για τη βούρτσα καλό είναι να μην χτενίζετε τα μαλλιά όσο είναι βρεγμένα, καθώς σπάνε και ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο. Επίσης, είναι καλό να αποφύγετε τις βούρτσες με πυκνά δοντάκια γιατί προκαλούν ψαλίδα, ενώ όταν τα βουρτσίζετε είναι καλό να ξεκινάτε πάντα από τις άκρες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή