Αυξήθηκαν 50% οι πωλήσεις του App Store το 2014

Αυξήθηκαν 50% οι πωλήσεις του App Store το 2014

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένες κατά 50% ήταν το 2014 οι πωλήσεις της Apple μέσω του App Store και ανήλθαν στο ποσό των 15 δισ. δολαρίων. Περισσότερα από 10 δισ. δολάρια κατέληξαν στις τσέπες των προγραμματιστών που γράφουν και πωλούν τα προγράμματά τους μέσω του App Store της Apple. Από το 2008 που ξεκίνησε η λειτουργία του ψηφιακού καταστήματος, οι καταναλωτές έχουν ξοδέψει για αγορές μέσω αυτού περίπου 35 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε χθες η Apple στην οποία καταλήγει το 30% του τζίρου. Η Apple ανακοίνωσε την επίτευξη νέου ρεκόρ πωλήσεων για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ενώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς καταγράφεται ο μεγαλύτερος ημερήσιος τζίρος. Τα προηγούμενα χρόνια, ο μεγαλύτερος τζίρος του App Store γινόταν την ημέρα των Χριστουγέννων. Η στροφή των καταναλωτών προς την ημέρα της Πρωτοχρονιάς εκτιμάται ότι οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων νέων iPhone σε ασιατικές αγορές και κυρίως σε αυτές της Κίνας και της Ιαπωνίας.

Η Apple πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της πουλώντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και άλλες συσκευές. Ωστόσο οι πωλήσεις προγραμμάτων και μουσικής, ταινιών μέσω των app Store και Itunes προσφέρουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στην εταιρεία. Η πολύ καλή πορεία του App Store προσφέρει επίσης στην Apple ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων που βασίζονται για τις πωλήσεις εφαρμογών (παλαιότερα γνωστών ως προγράμματα) στο Play της Google. Στη διάρκεια του οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, το 10% των εσόδων της Apple προήλθε από ψηφιακό περιεχόμενο και υπηρεσίες (App Store, iTunes, iCloud, λογισμικό). Το ποσοστό ήταν αυξημένο από το 9% του 2013 και το 8% του 2012. Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε επίσης ότι το «οικοσύστημα» του iOS έχει συμβάλει στη δημιουργία 627 χιλιάδων θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2008 οπότε και άρχισε η λειτουργία του App Store. Ωστόσο η αύξηση των διαθέσιμων προς πώληση εφαρμογών στο 1,4 εκατ. εφαρμογές σημαίνει ότι δεν κερδίζουν όλοι οι προγραμματιστές από το App Store. Εικάζεται ότι η Apple ετοιμάζει μια νέα υπηρεσία iTunes που θα προσφέρει και συνδρομητικό πακέτο με βάση την Beats Music την οποία εξαγόρασε πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή