Η BMW ξεπέρασε σε πωλήσεις Audi και Mercedes-Benz

Η BMW ξεπέρασε σε πωλήσεις Audi και Mercedes-Benz

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ξεπέρασε την Audi και τη Mercedes-Benz σε πωλήσεις τον Δεκέμβριο και διατήρησε για 10η συνεχόμενη χρονιά το «στέμμα» για τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων. Ωστόσο οι ανταγωνιστές της BMW έχουν μειώσει τη διαφορά που τους χωρίζει. Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν κατά 14% τον Δεκέμβριο στα 177.954 αυτοκίνητα. Οι συνολικές πωλήσεις του 2014 διαμορφώθηκαν στο επίπεδο-ρεκόρ του 1,81 εκατομμυρίου οχημάτων, αυξημένες κατά 10%, ανακοίνωσε η BΜW την Παρασκευή. Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz αυξήθηκαν κατά 17% στα 163.171 οχήματα τον Δεκέμβριο. Η Audi με αύξηση πωλήσεων 15% στα 150.000 οχήματα τον Δεκέμβριο βρέθηκε στην τρίτη θέση. Ωστόσο συνολικά το 2014 η Audi, η οποία ανήκει στον όμιλο Volkswagen, κατάφερε να περιορίσει το προβάδισμα της BMW στα 70 χιλιάδες οχήματα από 80 χιλιάδες οχήματα το 2013.

Ομοίως το προβάδισμα της Audi έναντι της Mercedes-Benz, την οποία ξεπερνάει σε πωλήσεις από το 2011, περιορίστηκε κατά το ένα πέμπτο στα 91 χιλιάδες οχήματα. Οι πωλήσεις μόνο της Volkswagen (χωρίς να υπολογίζονται οι πωλήσεις εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο) αυξήθηκαν το 2014 κατά 3,2% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 6,12 εκατομμυρίων οχημάτων. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι MBW, Audi και Mercedes-Benz θα εξακολουθήσουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους και το 2015 αν και έχουν κάνει την εμφάνισή τους σημάδια επιβράδυνσης της αγοράς αυτοκινήτων πολυτελείας στη Βόρεια Αμερική και στην Κίνα. «Η ζήτηση για αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται ότι ξεπέρασε τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και η αύξηση των πωλήσεων στην κινεζική αγορά φαίνεται ότι επιβραδύνεται. Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελείας θα εξακολουθήσουν να καταγράφουν αύξηση των πωλήσεών τους αλλά με χαμηλότερο ρυθμό», προβλέπει μιλώντας στο Reuters η αναλύτρια της Commerzbank, Σάσα Γκόμελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT