Γιατί δεν ξεκινάω ποτέ δίαιτα;

Γιατί δεν ξεκινάω ποτέ δίαιτα;

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί η δύναμη της θέλησης δεν είναι πιο δυνατή από την συνήθεια, ό,τι κι αν λένε.

Μπορεί να ακούγεται μοιρολατρικό, αλλά, ειλικρινά, αν έχεις συνηθίσει να κάνεις κάτι, δύσκολα το αλλάζεις απλά και μόνο επειδή το αποφάσισες μια μέρα. Πόσα παραδείγματα από το περιβάλλον σου ξέρεις για ανθρώπους που κατάφεραν κάτι, άλλαξαν τη ζωή τους επειδή το αποφάσισαν ξαφνικά και χωρίς να έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι; Ο μπαμπάς μου έκοψε το κάπνισμα μετά το ‘μπαλονάκι’, η αδερφή μου έκοψε τα γλυκά λόγω εγκυμοσύνης, η κολλητή μου ξεκίνησε γυμναστική όταν έμεινε άνεργη και πόναγε το σώμα της από την απραξία. Θα μου πεις, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν θέληση, απλά δεν έχουν χρόνο, δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν υποστήριξη. Ναι, αλλά για να κάνεις δίαιτα δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά.

Μην φας όλο το φαγητό σου, μην φας γλυκό, μην φας βαρύ βραδινό, μην γυρίσεις από τη δουλειά και πέσεις στον καναπέ. Κάθε πρωί, όταν ξεκινάει η μέρα μου ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να ξεκινήσω ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, για να χάσω βάρος και να αισθανθώ καλύτερα με την εμφάνισή μου. Όμως κάθε φορά που πεινάω, τρώω, και κάθε φορά που γυρνάω από τη δουλειά, είμαι κουρασμένη και ποτέ δεν πάω γυμναστήριο. Ακολουθώ ένα τρόπο ζωής εδώ και πολλά χρόνια και τον έχω συνηθίσει. Για να το πάρω απόφαση να ξεκινήσω δίαιτα, θα πρέπει α) να είναι καλοκαίρι β) να είναι γιορτές και γ) να μην μου μπαίνει το μεγαλύτερο νούμερο τζιν που πήρα όταν είχα πάρει 5 κιλά. Στα 8 κιλά συν, τα κιλά είναι πολλά, όμως η κατάσταση δεν είναι τραγική.

Πώς, λοιπόν, θα αποφασίσω να αλλάξω μια κατάσταση που δεν είναι τραγική; Πώς από το μέτριο θα φτάσω στο τέλειο και πώς θα αποφασίσω να θελήσω το καλύτερο και όχι απλά το καλό;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT