Αλλαγή σκηνικού στην κορυφή

Αλλαγή σκηνικού στην κορυφή

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Η ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα σε συνδυασμό με τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Ξάνθης στα Πηγάδια οδήγησε σε αλλαγή του σκηνικού στην κορυφή της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Δίχως άλλο, το ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο των «Πειραιωτών» έχει θετικό πρόσημο, καθώς με τις διορθωτικές κινήσεις του (έπαιξε με δύο αμυντικούς μέσους στην ίδια ευθεία, τους Μανιάτη και Κασάμι) βελτίωσε την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του. Ετσι, κατάφερε να φθάσει στη νίκη στη Θράκη με 3-1 και να περάσει στην 1η θέση με διαφορά δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, η διαφορά μπορεί να αυξηθεί, εφόσον η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν καταφέρει να πάρει αύριο το τρίποντο στη Μυτιλήνη, στην αναμέτρηση με την Καλλονή. Και τούτο θα συμβεί διότι ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει την Πέμπτη στον Βόλο με την τοπική Νίκη, που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να πάρει το τρίποντο άνευ αγώνος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο έχοντας την καλύτερη επίθεση, με 40 γκολ. Δεν σκόραρε σε δύο παιχνίδια (με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης) και είχε αρκετές εντυπωσιακές νίκες, επί της Καλλονής (5-0), της Κέρκυρας (4-0) και του Πανθρακικού (5-1). Επιπλέον, ο Κώστας Μήτρογλου έφθασε τα 10 γκολ και βρίσκεται μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των πρωταθλητών Ελλάδας είναι το εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. Εως τότε ενδέχεται να έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις στις μεταγραφικές υποθέσεις, καθώς η διοίκηση του Ολυμπιακού αναμένει τις εισηγήσεις του Βίτορ Περέιρα για τις διορθωτικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

«Πιστεύω ότι με τη φυγή του Αμπιντάλ χρειάζεται μία προσθήκη στα στόπερ. Είναι τραυματίας και ο Μποτία. Δεν είμαι της άποψης ότι χρειάζεται και άλλη. Εχουμε και επιστροφές από τραυματίες», δήλωσε χθες ο Τάσος Αυλωνίτης αναφορικά με τις μεταγραφές. Για τη συνέχεια της περιόδου ανέφερε: «Υπάρχουν ομάδες που έχουν κάνει την έκπληξη, όπως ο Παναιτωλικός. Είναι ομάδες που δεν τις περίμενες και παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ πάνω απ’ όλες τις ομάδες και δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα να πάρει το πρωτάθλημα».

Στον ΠΑΟΚ, αναλύθηκε καρέ καρέ όλο το παιχνίδι στην Τρίπολη από τον Αγγελο Αναστασιάδη. Η ήττα με 3-0 εξόργισε τον Ελληνα τεχνικό, ο οποίος χθες έβαλε τις φωνές στους παίκτες του για την αγωνιστική συμπεριφορά που επέδειξαν κόντρα στον Αστέρα. Ο Αναστασιάδης έδειξε, παρουσία όλων των παικτών, τα λάθη που έκαναν, φάση προς φάση, τα οποία χαρακτήρισε «παιδικά και ηλίθια».

Προπόνηση δεν έγινε, λόγω των καιρικών συνθηκών, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί. Ακολούθως ο Αναστασιάδης θα βγάλει την αποστολή για τον αυριανό αγώνα με την Καλλονή στη Μυτιλήνη, στο ξεκίνημα του β΄ γύρου του πρωταθλήματος.

Ο Αναστασιάδης έχει στη διάθεσή του τον Κριστιάν Νομπόα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ο μέσος από το Εκουαδόρ δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στην αποστολή παρότι έχει πει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι θέλει να παίξει. Το θέμα είναι και να μπορεί αφού μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη λογικά θα επιστρέψει ο Κατσικάς στο κέντρο της άμυνας, πιθανώς ο Κάτσε στο κέντρο και ο Μακ στα άκρα αντί είτε του Περέιρα είτε του Σαλπιγγίδη.

Μετά τη χθεσινή μέρα, που είχε πολλές εσωτερικές συζητήσεις, η διοίκηση στρέφει το βλέμμα της στη μεταγραφική αγορά, θέλοντας να ολοκληρώσει με τους δικούς της όρους τις προφορικές συμφωνίες με παίκτες που ενδιαφέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT