Η πρώτη συλλογή του John Galliano στον οίκο Maison Martin Margiela

Η πρώτη συλλογή του John Galliano στον οίκο Maison Martin Margiela

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την απόλυση του από τον οίκο Dior, ο John Galliano επέστρεψε δυναμικά στον χώρο της μόδας δημιουργώντας την πρώτη του συλλογή για τον οίκο Margiela και αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την αξία του ως σχεδιαστής. Σίγουρα, πολλοί δεν χάρηκαν με την επιστροφή του, κάποιοι αμφισβήτησαν την επιλογή του για τον διάσημο οίκο, ενώ άλλοι δεν τον έχουν συγχωρήσει ακόμα για τις ρατσιστικές δηλώσεις του. Κανείς όμως από όλους αυτούς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως ο John Galliano ανήκει στους πιο δημιουργικούς σχεδιαστές της γενιάς του που με το καθαρό μυαλό, το ταλέντο του και το πάθος του για δημιουργία έχει ακόμα μεγάλο δρόμο μπροστά του.

Ο Galliano παρουσίασε τη γυναικεία collection με τον τίτλο Artisanal στο Λονδίνο, κοντά στο Buckingham Palace και η αναμονή – από τη στιγμή που είχε ανακοινωθεί η συνεργασία του με τον οίκο Margiela- άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Ένας μακρόστενος διάδρομος με λευκές καρέκλες και προβολείς αριστερά και δεξιά φιλοξένησε 100 καλεσμένους, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν πολλοί συντάκτες περιοδικών και καλοί φίλοι του σχεδιαστή. Ο Christopher Bailey έφτασε στο show αμέσως μετά την παρουσίαση της δικής του ανδρικής συλλογής και έκατσε στη front row παρέα με τους σχεδιαστές Jasper Conran, Alber Elbaz και Manolo Blahnik, τους φωτογράφους Paolo Roversi, Tim Walker, Nick Knight και Craig McDean αλλά και την Kate Moss με τον σύζυγό της Jamie. Φυσικά, από το show δεν έλειψε και η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, που πρώτη φόρεσε δημιουργία του σχεδιαστή για τον οίκο Margiela στα British Awards τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε μία από τις πρώτες ανακοινώσεις για την πολυαναμενόμενη συλλογή, ο Margiela είχε αποκαλύψει πως ήταν προσωπική απόφαση του Galliano να πραγματοποιήσει το show του στην αγγλική πρωτεύουσα, μιας και ήθελε να ξαναθυμηθεί και να ξαναθυμίσει τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Επέλεξε μία πόλη που αγαπά και ήταν πηγή έμπνευσης του για πολλά χρόνια, αποφεύγοντας το Παρίσι, όπου θα μεταφερθεί η Εβδομάδα Μόδας τις επόμενες εβδομάδες και μένοντας μακριά από τους παλιούς εργοδότες του στον οίκο Dior.

Ο δημιουργός του οίκου, Martin Margiela, είναι ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων -που έχει επιλέξει να μην κάνει εμφανίσεις- ενώ ο John Galliano από την άλλη μεριά είναι ένας από τους πιο εκκεντρικούς και γνωστούς σχεδιαστές που αγαπάει να πειραματίζεται με την εικόνα του. Έτσι, το πρώτο κοινό τους show είχε πολλά στοιχεία και από τους δύο και τα ετερώνυμα συνδυάστηκαν με επιτυχία. Τα κομμάτια της collection μπορεί να ήταν λίγα αλλά ο Galliano ήθελε να σηματοδοτήσει την επιστροφή του με μία προσεκτικά σχεδιασμένη συλλογή. Το σχεδιαστικό ύφος του βρισκόταν σε κάθε δημιουργία του, στα ντραπέ φορέματα, στα ιδιαίτερα headpieces, ακόμα και στο κατακόκκινο παλτό που συνδυαζόταν με τα latex γάντια στο ίδιο χρώμα.

Η μάσκα που εμφανίστηκε στο τελευταίο outfit της συλλογής ήταν ίδια με εκείνες που φόρεσε ο Kanye West πάνω στη σκηνή, ενώ οι ασύμμετρες ουρές στα jackets, τα εκκεντρικά κομμάτια, οι μεταλλικές λεπτομέρειες αλλά και τα animal print στοιχεία δεν έλειψαν από μία συλλογή που μόνο ο Galliano ξέρει να σχεδιάζει τόσο καλά. Η αποδόμηση ήταν πάντα ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του οίκου Margiela και ο Galliano απέδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτό το κομμάτι αλλά με τον δικό του μοναδικό πάντα τρόπο. Το ανδρόγυνο μαύρο κοστούμι και η γοητευτική σειρά από κατακόκκινα φορέματα, που θα μπορούσε να φορέσει κάθε νεαρή ηθοποιός που θέλει να κλέψει την παράσταση στο κόκκινο χαλί, πρόσθεσαν τα minimal στοιχεία στη συλλογή που αποτελούν επίσης σήμα-κατατεθέν του οίκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή