Ελεύθεροι υπό όρους εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Super Puma

Ελεύθεροι υπό όρους εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Super Puma

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 250.000 ευρώ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή οι δύο επιχειρηματίες που μεσολάβησαν για την προμήθεια συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Οι Αλέξανδρος Τσάτσος και Σταύρος Κομνόπουλος που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος είχαν ανάμειξη σε δύο εξοπλιστικά, το πυραυλικό σύστημα Exoset και τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης Super Puma.

Σχετικά με την αγορά των ελικοπτέρων, οι έρευνες σε λογαριασμούς εταιρειών δικών τους συμφερόντων εντόπισαν κινήσεις περίπου 5,5 εκατ. ευρώ που θεωρούνται από τις ανακριτικές αρχές μαύρο χρήμα, ενώ από λογαριασμούς τους εμβάστηκαν 1,6 εκατ. σε εταιρεία συμφερόντων του Γ. Καρατζαφέρη.

Στις απολογίες τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο επιχειρηματίες αρνήθηκαν ότι έχουν σχέση με διακίνηση μαύρου χρήματος, προσκόμισαν στοιχεία λογαριασμών και άλλα έγγραφα για να πείσουν για τους ισχυρισμούς τους και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις τους με τον Γ. Καρατζαφέρη, επέμειναν ότι δεν είχαν μαζί του ύποπτες συναλλαγές.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι έδωσαν στον Κάντα σε μετρητά περί τις 600.000 ευρώ για το πυραυλικό σύστημα Exoset – τις σχετικές αποκαλύψεις σε βάρος τους έκανε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντ. Κάντας. Τα κατηγορητήρια ωστόσο που συνέταξε ο κ. Μαλλής αναφέρουν κινήσεις λογαριασμών τους και εκροές που κατά τις δικαστικές αρχές στοιχειοθετούν το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της δωροδοκίας.

Για την υπόθεση των ελικοπτέρων, πέραν των δύο επιχειρηματιών, εμπλέκονται ποινικά και τρεις πρώην στρατιωτικοί, σε λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν χρήματα, αλλά και ο Γ. Καρατζαφέρης, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» και για κατοχή εξωχώριας εταιρείας που απαγορεύεται σε πολιτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT