Ο τερματοφύλακας έδωσε την πρόκριση στη Γουέστ Χαμ

Ο τερματοφύλακας έδωσε την πρόκριση στη Γουέστ Χαμ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σπάνια ποδοσφαιρική στιγμή έζησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Γουέστ Χαμ προχθές το βράδυ για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Αγγλίας με την Εβερτον: Την πρόκριση στον επόμενο γύρο του ιστορικότερου θεσμού στο μεγάλο νησί χάρισε στα «σφυριά» ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Αδριάν, όχι όμως με απόκρουση στην ατέλειωτη διαδικασία των 20 πέναλτι, αλλά με την αυτοπεποίθηση που είχε για να σκοράρει το νικητήριο πέναλτι.

Με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες είχαν μείνει με δέκα παίκτες έπειτα από 120 λεπτά που το σκορ ήταν στο 2-2, το δέκατο πέναλτι έπρεπε να το εκτελέσουν οι τερματοφύλακες, και ενώ το σκορ ήταν 8-8 στη διαδικασία, αφού από ένα πέναλτι πήγε χαμένο για κάθε ομάδα.

Ο Ισπανός γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ είχε μόλις δει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, επίσης Ισπανό Ζοέλ Ρόμπλες, να εκτελεί το δέκατο πέναλτι της Εβερτον και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι εν μέσω πανηγυρισμών στο Απτον Παρκ. Ο Αδριάν τότε πήρε την μπάλα και σε μια επίδειξη αυτοπεποίθησης, πέταξε από τα χέρια του τα γάντια του τερματοφύλακα, δείχνοντας ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο πέναλτι και δεν θα χρειαζόταν να κάτσει ξανά κάτω από τα δοκάρια. Πήρε φόρα και εκτέλεσε τον συμπατριώτη του, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις στο ανατολικό Λονδίνο.

Είχε προηγηθεί ένα χορταστικό παιχνίδι, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς να σκοράρει το πρώτο τέρμα της Εβερτον με απευθείας εκτέλεση φάουλ και να σερβίρει το δεύτερο στον Ρομέλου Λουκάκου, όμως ενώ τα «ζαχαρωτά» ήταν πολύ κοντά στη νίκη με 2-1 στην παράταση, ο Κάρλτον Κόουλ έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή