Σύντομα (15/01/15)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρησε 9% η μέση ετήσια κατανάλωση κρασιού

Μειωμένη κατά 9% περίπου συγκριτικά με τον μέσο όρο της πενταετίας 2004 – 2009 είναι η μέση ετήσια κατανάλωση κρασιού, σύμφωνα με κλαδική μελέτη της Icap. Σε ετήσια βάση, η εγχώρια κατανάλωση οίνου την περίοδο 2012/13 σημείωσε μικρή αύξηση 4% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη οινική περίοδο». Οι επενδύσεις πολλών επιχειρήσεων τα προηγούμενα έτη, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, είχαν ως αποτέλεσμα την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της εγχώριας παραγωγής και την προσφορά μεγάλης ποικιλίας προϊόντων κρασιού, που έχουν αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις. Ωστόσο, η παρατεταμένη οικονομική κρίση, που έπληξε την ελληνική οικονομία, δημιούργησε σοβαρά εμπόδια στην αναπτυξιακή πορεία του κλάδου. Η εγχώρια οινοπαραγωγή είναι προσανατολισμένη κυρίως στο λευκό κρασί, κατηγορία που συνήθως καλύπτει μερίδιο μεταξύ του 65%-70% του συνόλου. Τα κρασιά με ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ καλύπτουν ποσοστό 27%-29% της παραγωγής.

Νέες πτήσεις της Austrian Airlines από και προς Αθήνα

Επεκτείνει τις πτήσεις της από και προς Αθήνα η Austrian Airlines, η οποία από τις 29 Απριλίου θα προσφέρει τέσσερις επιπλέον νυχτερινές πτήσεις την εβδομάδα από τη Βιέννη προς την Αθήνα και αντίστροφα. Ετσι, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας θα πραγματοποιεί έως και 11 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς την Αθήνα. Οι επιπλέον υπηρεσίες προσφέρουν στους επιβάτες πρόσθετες δυνατότητες μετακίνησης μέσω του κόμβου της Βιέννης, όπως για παράδειγμα από την Αθήνα προς τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το νέο πρόγραμμα πτήσεων περιλαμβάνει τέσσερις βραδινές πτήσεις μεταξύ Βιέννης και Αθήνας που θα εκτελούνται ως εξής:

• Βιέννη (21.15) – Αθήνα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο.

• Αθήνα (07.30) – Βιέννη κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

Από 6 έως 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo η 10η έκθεση Horeca με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 προμηθευτικών επιχειρήσεων του ξενοδοχειακού και ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος την ετήσια Γενική του Συνέλευση. Επιπλέον θα παρουσιάσει τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα το έργο της γαστρονομίας στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού. Οπως ανέφεραν οι διοργανωτές, η έκθεση έχει καλύψει το σύνολο του χώρου των 45.000 τ.μ. του Μetropolitan Expo.

Αριστοτελικός περίπατος στη Χαλκιδική

«O Αριστοτελικός Περίπατος» είναι η 1η από τις 8 χαρτογραφημένες περιπατητικές διαδρομές της προ του Αθω περιοχής (Χαλκιδικής) που θα παρουσιάσουν στις 30 Μαρτίου στο National Geographic του Λονδίνου οι Αριστοτελικές Κοινότητες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω. Στόχος της δημιουργίας αυτής της φυσικής διαδρομής (μήκους 32 χλμ.) είναι η ανάδειξή της ως μοναδικού τουριστικού προϊόντος με ιστορικό ενδιαφέρον. Για τη διαδρομή διεξάγεται πολυετής έρευνα του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Νέα ανάληψη έργου για τα «Ελληνικά Καλώδια»

Η εταιρεία «Ελληνικά Καλώδια», θυγατρική του ομίλου Viohalco, μέσω της θυγατρικής της Fulgor υπέγραψε σύμβαση ύψους 36,4 εκατ. ευρώ με την «Τέρνα Ενεργειακή» για την καλωδιακή διασύνδεση του αιολικού πάρκου ισχύος 73,2 ΜW στη νησίδα του Αγίου Γεωργίου, στον θαλάσσιο χώρο νότια από το ακρωτήριο Σούνιο. Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά την προμήθεια 37,4 χλμ. υποβρυχίου καλωδίου υψηλής τάσης 150kV, την πόντιση αυτού σε βάθος έως 230 μέτρα, την προστασία του στον θαλάσσιο πυθμένα κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και την υλοποίηση των απαραίτητων τερματισμών και συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο υψηλής τάσης στο Λαύριο. Η ολοκλήρωσή του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2015. Η επένδυση της «Τέρνα Ενεργειακή», συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες περισσοτέρων των 40.000 νοικοκυριών ετησίως, ενώ εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση άνω των 60.000 τόνων πετρελαίου και την αποφυγή άνω των 180.000 τόνων εκπεμπόμενων ρύπων ετησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT