Νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ η Κάρλα Γκράσο

Νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ η Κάρλα Γκράσο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλοβραζιλιάνα οικονομολόγος και ακαδημαϊκός Κάρλα Γκράσο θα είναι η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ που θα αντικαταστήσει τον Ναογιούκι Σινοχάρα, καθώς ο Ιάπωνας αναπληρωτής διευθυντής εγκαταλείπει το Ταμείο και επιστρέφει στην Ιαπωνία. Η κ. Γκράσο, επιλογή της γενικής διευθύντριας, Κριστίν Λαγκάρντ, θα αναλάβει καθήκοντα στις 2 Φεβρουαρίου και θα καλύψει όχι μόνο την κενή θέση του κ. Σινοχάρα αλλά και τη νέα θέση του γενικού επιχειρησιακού διευθυντή.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η κ. Λαγκάρντ τονίζει πως η θέση αυτή δημιουργήθηκε με στόχο την προσαρμογή του Ταμείου στις νέες του ευθύνες σε μια ταχύτατα μεταβαλλόμενη οικονομία. Στα καθήκοντα της κ. Γκράσο θα περιλαμβάνονται ο συντονισμός του προϋπολογισμού, οι ανθρώπινοι πόροι, η τεχνολογία, οι γενικές υπηρεσίες και ο έλεγχος των εσωτερικών λογιστικών του Ταμείου. Παράλληλα θα εποπτεύει τις εργασίες κατάρτισης και καλλιέργειας ικανοτήτων του ΔΝΤ. Αντλεί την εμπειρία της τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, καθώς έχει εργαστεί επί 14 χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ορυχείων του κόσμου, τη Vale S.A., ως αντιπρόεδρος ανθρώπινων πόρων και επιχειρησιακών υπηρεσιών από το 2001 έως το 2011.

Επιπλέον, έχει διατελέσει υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βραζιλία από το 1994 έως το 1997 ενώ έχει επανειλημμένως διατελέσει σύμβουλος και συντονίστρια στα υπουργεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομικών και Σχεδιασμού καθώς και στο προσωπικό γραφείο του προέδρου της Βραζιλίας. Υπηρέτησε, άλλωστε, σε θέση συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας με ειδίκευση στις χώρες χαμηλού εισοδήματος. Εχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας, ενώ ήταν καθηγήτρια Διεθνών Οικονομικών και Νομισματικής Πολιτικής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας, αλλά και Οικονομίας Μαθηματικών στο Centro Universitario do Distrito Federal επίσης της Βραζιλίας. Στη διάρκεια του περασμένου έτους ήταν καθηγήτρια Επιχειρηματικής Κατάρτισης στο Instituto de Ensino e Pesquisa του Σάο Πάολο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή