Oριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους από την Ε.Ε. ζητεί ο ΣΕΒ

Oριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους από την Ε.Ε. ζητεί ο ΣΕΒ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έμπρακτη αλληλεγγύη στην ελληνική οικονομία με περισσότερη ευρωπαϊκή οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες ο ΣΕΒ, μέσω επιστολής προς τους κορυφαίους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου. Ο ΣΕΒ ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών κ. Ζαν- Κλοντ Γιουνκέρ και Ντόναλντ Τουσκ καθώς και την BUSINESSEUROPE, για τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία στη χώρα μας, καταθέτοντας τις προτάσεις του, που συνοψίζονται στο τετράπτυχο «λύση εντός του ευρώ – συνέχιση των μεταρρυθμίσεων – προσέλκυση επενδύσεων – οριστική διευθέτηση του χρέους».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, σημειώνει ότι «είναι προς το συμφέρον όλων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων να παραμείνει η Ελλάδα σταθερά στον δρόμο της ευημερίας και της δημοσιονομικής σταθερότητας, ώστε η Ευρώπη να αποφύγει τυχόν προβλήματα και να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που αναδύονται σήμερα». Στην επιστολή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι καθήκον της Ελλάδας και της Ευρώπης να τηρήσουν τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις τους και να θέσουν σε εφαρμογή ένα ξεκάθαρο όραμα ανάπτυξης, που θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη και ιδιαίτερα στις οικονομίες που βρίσκονται σε ύφεση, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να αποκαταστήσουν την κοινωνική διάσταση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Στη βάση αυτή ένας οδικός χάρτης για την ανάπτυξη, βασισμένος σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να προσελκύσουν επενδύσεις.

Με δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία έχει εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό τα δίδυμα ελλείμματά της (δημοσιονομικό και τρεχουσών συναλλαγών), μια ευνοϊκή συμφωνία για το δημόσιο χρέος (σύμφωνα με τη «Δήλωση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012) θα αφαιρούσε κάθε είδος σκεπτικισμού απέναντι στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, θα αναβάθμιζε τη θέση της χώρας έναντι των διεθνών αγορών κεφαλαίου και θα καθιστούσε την ελληνική οικονομία ελκυστική στους επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT