Ενοχή Ντ. Μιχαηλίδη προτείνει η εισαγγελέας

Ενοχή Ντ. Μιχαηλίδη προτείνει η εισαγγελέας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενοχή του πρώην υπουργού της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντίνου Μιχαηλίδη, που δικάζεται ως στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου και ως αποδέκτης παράνομων πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα, πρότεινε η αρμόδια εισαγγελέας στη δίκη για τις μίζες που διεξάγεται επί μήνες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Οπως υποστήριξε η εισαγγελέας, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση -με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη- «τέλεσαν τα αδικήματα επανειλημμένα, μεθοδευμένα, χρησιμοποίησαν εξωχώριες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν επρόκειτο για περιστασιακή εμπλοκή στην υπόθεση». Καθοριστική σημασία για την αποκάλυψη του ρόλου του πρώην υπουργού της Κύπρου -κατά την εισαγγελική πρόταση- διαδραμάτισαν οι καταθέσεις του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου Νικολάου Ζήγρα, που μίλησε πρώτος για τον Μιχαηλίδη και τον στενό δεσμό του με τον Τσοχατζόπουλο.

Οι αποκαλυπτικές του μαρτυρίες, κατά την εισαγγελέα, σε βάρος του Μιχαηλίδη δεν ανατράπηκαν κατά την πολύμηνη δίκη καθώς, όπως ανέφερε, «κανένα στοιχείο δεν προσκομίστηκε, κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι οι επίδικες συναλλαγές ήταν νόμιμες». Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται μετά τις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT