Παρίσι: Εκκένωση σιδηροδρομικού σταθμού λόγω «ύποπτου» δέματος

Παρίσι: Εκκένωση σιδηροδρομικού σταθμού λόγω «ύποπτου» δέματος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκένωση του σιδηροδρομικού σταθμού Gare de l'Est στο Παρίσι προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η γαλλική αστυνομία, λόγω «ύποπτου πακέτου» που βρέθηκε στον χώρο.

Σύμφωνα με πηγές των γαλλικών Αρχών, η εκκένωση έγινε για προληπτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι στο Παρίσι βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο επαφών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Κέρι ζήτησε συγγνώμη για την απουσία του από την μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας την Κυριακή και δήλωσε «λυπημένος που δεν μπόρεσε να παραστεί».

Μπαράζ συλλήψεων τη νύχτα – Επιχείρηση και στο Βερολίνο

Παράλληλα, σε τουλάχιστον δέκα συλλήψεις προέβησαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της νύχτας στη γαλλική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι συλληφθέντες ανακρίνονται για πιθανή ανάμιξή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις, ειδικότερα ως προς την τροφοδοσία των δραστών σε όπλα και οχήματα.

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, συνολικά οκτώ άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.

Το πρωί της Παρασκευής η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε ευρεία επιχείρηση στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή 250 ανδρών.

Συνολικά, όπως αναφέρουν οι αρχές, έγιναν «κατ΄οίκον έρευνες σε 11 σημεία του ισλαμιστικού κινήματος του Βερολίνου και συνελήφθησαν δύο τούρκοι πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT