Σύντομα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτά αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα

Την ευκαιρία να κάνουν φθηνότερες αγορές μία ακριβώς εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές θα έχουν οι καταναλωτές. Αύριο, 18 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για την πρώτη Κυριακή των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Οι προσδοκίες των εμπόρων για τον τζίρο συνολικά των φετινών χειμερινών εκπτώσεων είναι χαμηλές, λόγω κυρίως του ρευστού πολιτικού σκηνικού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο τζίρος στο λιανεμπόριο κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου, αναμένεται να κυμανθεί στα 5-5,1 δισ. ευρώ.

Τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του ξεκινάει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις τουριστικές υπηρεσίες που οργανώνει και προσφέρει το Τμήμα Οργάνωσης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η περίοδος εγγραφών για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του 2015 διαρκεί έως τις 29 Ιανουαρίου, ενώ η έναρξη των σεμιναρίων έχει προγραμματισθεί για τις 2 Φεβρουαρίου. Σκοπός του προγράμματος, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, είναι να παρέχει γνώση σε άτομα που εργάζονται, επιθυμούν ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο.

ΔΕΣΦΑ: συμβουλευτικές υπηρεσίες στις ΕΠΑ

Με τη διασφάλιση των συμβουλευτικών υπηρεσιών του ΔΕΣΦΑ προς τις εταιρείες παροχής αερίου (ΕΠΑ) για τον οικονομικό και νομικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων τους επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να καλύψει το κενό του ανοίγματος της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, αφού δεν κατάφερε να φέρει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Χθες, παρουσία του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και των τριών ΕΠΑ αναφορικά με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον οικονομικό και νομικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της διαχείρισης των δικτύων διανομής από τις δραστηριότητες της εμπορίας αερίου. Ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντικό βήμα προς την ωρίμανση της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου και την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα και τις προοπτικές διεθνώς. «Ολες μας οι πρωτοβουλίες μέχρι σήμερα οδηγούν στην ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου με στόχο τις νέες επενδύσεις, την επέκταση του δικτύου πανελλαδικά και την τόνωση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Στην έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη ο Δήμος Λουτρακίου

Στην τουριστική έκθεση Grekland Panorama, που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Στοκχόλμη από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, θα λάβει μέρος ο Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου. Η έκθεση πέρυσι συγκέντρωσε 115 εκθέτες και 22 προορισμούς από την Ελλάδα, ενώ προσείλκυσε περισσότερους από 7.000 επισκέπτες. Η συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση με την παρουσίαση θεματικών μορφών τουρισμού στοχεύει μεταξύ άλλων στην επανατοποθέτηση του προορισμού στη σκανδιναβική αγορά μέσω της σύναψης συμφωνιών με τοπικούς tour operators και στην απευθείας πώληση ταξιδιωτικών πακέτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT