Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΗ

Μειώσεις τιμολογίων

Στις πρώτες θέσεις των μετοχών με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα παρέμεινε και τη δεύτερη εβδομάδα του 2015 η μετοχή της ΔΕΗ. Η μετοχή σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε οριακά 0,61%. Σύμφωνα με τη «Κ», η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει τη δυνατότητα μειώσεων των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος με τη συνδρομή εξωτερικού οίκου, καθώς το θέμα θέτουν επιτακτικά οι μεγάλοι πελάτες, αναμένοντας τα οφέλη από τη συνεχιζόμενη μείωση των καυσίμων, αλλά και τη θετική επίπτωση από τις αλλαγές στη χονδρική αγορά.

Flexopack

Νέα εταιρεία στην Αγγλία

Σε ανοδική πορεία κινήθηκε η μετοχή της Flexopack, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 5,14%, με αξιόλογη εμπορευσιμότητα για τα δεδομένα της αγοράς, που παραμένει ιδιαίτερα υποτονική. Η εταιρεία τις τελευταίες εβδομάδες προχώρησε στην ίδρυση νέας εταιρείας στην Αγγλία και στην ενίσχυση χρηματοδότησης θυγατρικής της στην Αυστραλία. Πιο συγκεκριμένα, η Flexopack προχώρησε στη σύσταση νέας εταιρείας με την επωνυμία «Flexopack Trade and Services UK Limited», στο Νόργουιτς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Intracom Holdings

Δέσμευση 41 εκατ. ευρώ

Ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της Intracom Holdings, με αποτέλεσμα ο τίτλος να υποστεί συνολικές απώλειες 8,03%. Η πίεση στη μετοχή συνδέεται με τη δικαστική εξέλιξη που υπήρχε για την εταιρεία, σύμφωνα με την οποία την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ύψους 41 εκατ. ευρώ από την Intracom Συμμετοχών στους πρώην μετόχους της Teledome διέταξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η παράδοση των εγγυητικών επιστολών θα πρέπει να γίνει εντός των επομένων 10 ημερών.

Kleemann Hellas

Αύξηση πωλήσεων 10%

Εβδομαδιαία κέρδη 10,60% κατέγραψε η μετοχή της Kleemann Hellas αυτή την εβδομάδα. Το 2014 η εισηγμένη αύξησε τις πωλήσεις της περίπου κατά 10% και στην Ελλάδα (κοντά στα 11 εκατ. ευρώ), παρά τη συνεχιζόμενη κάμψη της εγχώριας οικοδομικής δραστηριότητας. Η Kleemann συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στον χώρο των ανελκυστήρων και μελέτες την κατατάσσουν έβδομη σε παγκόσμια κλίμακα με μερίδιο 2,9%. Βασικότερες αγορές είναι η Ρωσία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT