Γ. Παπανδρέου: Δεν είχα επιλογή

Γ. Παπανδρέου: Δεν είχα επιλογή

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κ. Κ. Καραμανλή χαρακτήρισε υπεύθυνο για το Μνημόνιο ο κ. Γ. Παπανδρέου. «Το Μνημόνιο το έφερε ο Κώστας Καραμανλής, εγώ απλώς το υπέγραψα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι «το έλλειμμα της κυβέρνησης κατά την περίοδο 2004-2009 ισοδυναμεί με 10 ΕΝΦΙΑ». Ο κ. Παπανδρέου σε όλες τις πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά και στις ομιλίες που εκφώνησε σε συγκεντρώσεις του Κινήματος, έχει θέσει στο επίκεντρο της συνολικής πρότασης που καταθέτει τη διενέργεια δημοψηφισμάτων. «Με το δημοψήφισμα, θα είχαμε άλλη πορεία. Θα κάναμε μεταρρυθμίσεις, θα προχωρούσαμε πιο γρήγορα, θα βγαίναμε από την κρίση γρηγορότερα», είπε χθες ο κ. Παπανδρέου. Προχθές, κατά τη διακαναλική συνέντευξή του, ο πρώην πρωθυπουργός ετάχθη υπέρ της έγκρισης από τους πολίτες, μέσω δημοψηφίσματος, του περιεχομένου της νέας συμφωνίας που θα προκύψει τους επόμενους μήνες, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους. Ενώ επανέλαβε την πάγια άποψή του ότι δημοψηφίσματα πρέπει να γίνονται για διάφορα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια ζωή.

Περί δημοψηφίσματος

Χθες, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι ανετράπη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το 2011, με αφορμή την πρότασή του για διενέργεια δημοψηφίσματος. «Στις Κάννες», είπε ενδεικτικά ο πρόεδρος του Κινήματος, «η ελίτ της Ευρώπης δεν ήθελε δημοψήφισμα». Και περιέγραψε την ευρωπαϊκή ελίτ ως ένα «διευθυντήριο, το οποίο απαρτίζουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κάποιοι επίτροποι της Κομισιόν». Ο πρώην πρωθυπουργός απέκρουσε την κριτική που δέχεται για την προσπάθειά του να εφαρμόσει το πρώτο Μνημόνιο στηριζόμενος μόνο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξηγώντας για ποιο λόγο απέρριψε την πρόταση του κ. Ευ. Βενιζέλου για έγκριση του προγράμματος από αυξημένη πλειοψηφία απάντησε: «Αν στο πρώτο Μνημόνιο η κυβέρνηση πήγαινε να ζητήσει 180 ψήφους και δεν τις έπαιρνε, η χώρα θα χρεοκοπούσε». Κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε «συνιστώσα μιας συντηρητικής Δεξιάς». Ερωτώμενος για τη στάση του κ. Βενιζέλου στις Κάννες, επέμεινε ότι ανετράπη από ομάδα βουλευτών προσκείμενων στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «συνειδητή επιλογή τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT