Η αποστολή των διδύμων του Μονακό

Η αποστολή των διδύμων του Μονακό

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 10 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, όταν σύμφωνα με το πρωτόκολλο 42 κανονιοβολισμοί αντηχούσαν απ’ άκρη σ’ άκρη του Μονακό, αναγγέλλοντας τη γέννηση του Ζακ Ονόρ Ρενιέ και της Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι Γκριμάλντι δεν πανηγύριζαν ξέφρενα μόνο για το προφανές: τον ερχομό των πριγκιπικών διδύμων. Η χαρμόσυνη είδηση ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή: από τον περασμένο Μάιο τα τοπικά πρωτοσέλιδα είχαν μονοπωλήσει η δολοφονία της πλουσιότερης γυναίκας του Μονακό Ελέν Παστόρ, όπως εξάλλου νωρίτερα οι ερωτικές ατασθαλίες του 57χρονου Αλβέρτου, τα παιδιά που απέκτησε με τις ανά τον κόσμο ερωμένες του και ο γεμάτος προβλήματα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- γάμος του. Αλλα αν το πριγκιπάτο είχε μία φορά ανάγκη από καλά νέα, ο τραυματισμένος από τα σκάνδαλα βασιλικός οίκος τα χρειαζόταν πολύ περισσότερο.

Φορώντας φορμάκια Baby Dior, εμπνευσμένα από αντίστοιχα που είχε διαλέξει η Γκρέις Κέλι για τα δικά της παιδιά, ο πρίγκιπας Ζακ, διάδοχος του θρόνου, και η αδελφή του Γκαμπριέλα φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά μαζί με τους γονείς τους, δώδεκα μέρες μετά τη γέννησή τους, για το Paris Match. Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 7 Ιανουαρίου, έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο μπαλκόνι του παλατιού υπό τις επευφημίες 3.000 πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να τα δουν από κοντά. Μερικούς μήνες νωρίτερα, συγκεντρώνοντας 16 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία χιλίων αντικειμένων της Ναπολεόντειας περιόδου, οι γονείς τους είχαν προχωρήσει σε ανακαίνιση της βρεφικής πτέρυγας των ανακτόρων, που είχε να ακούσει παιδικά γέλια από την εποχή που η Γκρέις Κέλι είχε γίνει μαμά.

Το αν η άφιξη των διδύμων θα φέρει την ευτυχία στον συζυγικό βίο του πριγκιπικού ζεύγους μένει να επαληθευτεί, αν και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ πώς στ’ αλήθεια κυλάει η ζωή πίσω από τις κλειστές πόρτες των ανακτόρων. Το σχεδόν πάντα θλιμμένο χαμόγελο της 37χρονης Σαρλίν, πρώην πρωταθλήτριας κολύμβησης και μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας της Ν. Αφρικής, η οποία πριν από το γάμο φημολογείται πως επιχείρησε επανειλημμένα να εγκαταλείψει τον Αλβέρτο, δεν παραπέμπει σε ιδιαίτερα ανθόσπαρτο βίο. Ούτε τα δάκρυά της -ευτυχίας κατά το παλάτι, απόγνωσης κατά τα διεθνή μίντια- στη διάρκεια της γαμήλιας τελετής ούτε το αμήχανο φιλί που αντάλλαξε δημόσια με τον καλό της αργότερα.

Οι ελπίδες που έχουν εναποθέσει πάντως οι Γκριμάλντι στα νεογέννητα για μια «κανονικότητα» από εδώ και στο εξής στο παλάτι είναι μεγάλες. «Η άφιξή τους στη ζωή μας άλλαξε με έναν τρόπο τις προτεραιότητες – στο μέτρο που μπορώ, θα προσπαθήσω να προσαρμόσω το πρόγραμμά μου και να διαχειριστώ το χρόνο μου ώστε να αφοσιωθώ περισσότερο στην οικογένειά μου. Και κοντά στην αγαπημένη μου σύζυγο να φέρω εις πέρας αυτήν τη θεμελιώδη αποστολή», δήλωνε μεταξύ πολλών ακόμη συμβατικών και αναμενόμενων, ο Αλβέρτος στο Paris Match λίγο πριν από τις γιορτές. Στην πραγματικότητα, είχε αρκετούς λόγους να είναι χαρούμενος. Δέκα χρόνια μετά την άνοδό του στο θρόνο της χώρας με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο (187.000 δολάρια), παραμένει ένας από τους πλουσιότερους μονάρχες με περιουσία μεγαλύτερη του 1 δισ. δολαρίων. Τα πριγκιπικά μωρά ήρθαν σαν δώρο, μετά από μια δύσκολη χρονιά κατά την οποία ο πατέρας της κλήθηκε να διαχειριστεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις των διαμαρτυρόμενων για την παράταση του ωραρίου υπαλλήλων των καζίνο και τον απόηχο της εν ψυχρώ δολοφονίας της πολυεκατομμυριούχου Μονεγάσκας Ελέν Παστόρ στη Νίκαια. Αν, εκτός από την ενίσχυση του δημόσιου προφίλ του Αλβέρτου, η οικογένεια θα κάνει την όμορφη Σαρλίν να ξαναβρεί το χαμόγελό της, θα το δείξει ο χρόνος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT