«Φάλτσα» βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για ΑΣΕΠ, υδρογονάνθρακες

«Φάλτσα» βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για ΑΣΕΠ, υδρογονάνθρακες

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντιπαράθεση μέχρις εσχάτων οδηγούνται Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απομένουν λιγότερα από τέσσερα 24ωρα για τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, διάστημα στο οποίο και οι δύο πλευρές επιδιώκουν να αποκομίσουν τα μέγιστα εκλογικά οφέλη. Η Ν.Δ., εκμεταλλευόμενη και τις, συχνά, θολές θέσεις της Κουμουνδούρου, επιδιώκει να προσεγγίσει τη μεσαία τάξη και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κέντρου, ανοίγοντας με σαφήνεια ζήτημα «χαμένης ψήφου» σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ. Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Εφη Καλαμαρά, σημείωσε ότι για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών δεν θα χρησιμοποιηθεί «κανένα ΑΣΕΠ… θα το καταργήσουμε», κάνοντας την κ. Μαρία Σπυράκη να υπογραμμίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταργήσει το ΑΣΕΠ και να αντικαταστήσει τις αξιοκρατικές προσλήψεις με στρατό ημετέρων στο Δημόσιο». Η δε Κουμουνδούρου αναγκάστηκε να αδειάσει το στέλεχός της, εκδίδοντας ανακοίνωση ότι το ΑΣΕΠ θα διατηρηθεί και ενισχυθεί!

Σε άλλο μέτωπο, ο βουλευτής Απ. Αλεξόπουλος προανήγγειλε καταγγελία των διαγωνισμών για τους υδρογονάνθρακες, προκαλώντας τον αρμόδιο υπουργό Γ. Μανιάτη να δηλώσει ότι «δεν μπορούν να παίζουν στη μέγγενη του προεκλογικού αγώνα με θέματα που σχετίζονται με το μέλλον του τόπου… πρόκειται για εθνικά επικίνδυνη, για κοινωνικά και οικονομικά απαράδεκτη ενέργεια». Την ίδια ώρα, ο κ. Δ. Παπαδημούλης ανέβαζε σε 2 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον νέο φόρο ακινήτων, αντί του ΕΝΦΙΑ, ποσό που υπερβαίνει κατά σχεδόν μισό δισ. όσα είχαν «περιγράψει» μέχρι τώρα άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις επιθέσεις της Ν.Δ. για σχέδιο επιβολής φόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τραπεζικές συναλλαγές, χρηματιστηριακές πράξεις και τυχερά παίγνια, το οποίο επεδίωξε να διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. δημοσιοποίησε παλαιότερη ομιλία του κ. Τσίπρα όπου περιγράφεται επακριβώς η σχετική πρόθεση. Κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή Κοζάνης Γ. Χιωτίδη, ο οποίος σημείωσε ότι «εάν χρειαστεί θα πάμε και στη δραχμή. Τελεία και παύλα».

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση χθες, όταν ο κ. Μ. Βορίδης, σε ομιλία του, κάλεσε τους ψηφοφόρους να κάνουν «ό,τι χρειαστεί για να μην παραδοθεί η χώρα στην Αριστερά», «ό,τι έκαναν οι πρόγονοί μας με τα όπλα, να το κάνουμε εμείς με την ψήφο μας». Ο κ. Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις που δεν έχουν προηγούμενο». Αντιδράσεις υπήρξαν και από το εσωτερικό της Ν.Δ., με τον κ. Ευ. Αντώναρο να χαρακτηρίζει τα λεγόμενα «φθηνιάρικη πατριδοκαπηλία» και να σημειώνει ότι «η ανοχή σε όσους νιόφερτους παίζουν με τις αρχές της κεντροδεξιάς παράταξης έχει τα όριά της». Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτης, σχολίασε: «Λένε ότι ο κ. Βορίδης έχει εμφυλιοπολεμικό ύφος… ενώ όταν ο κ. Τσίπρας σε κάθε ομιλία του επικαλείται τον Βελουχιώτη, είναι Δευτέρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή