Σύντομα (20/01/15)

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα σε χρηματιστηριακές από την Επ. Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικού ύψους 8.000 ευρώ σε χρηματιστηριακές εταιρείες επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Ειδικότερα, επεβλήθησαν πρόστιμα: α) 3.000 ευρώ στην εταιρεία «Σ. Λαυρεντάκης ΑΕΠΕΥ» για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας αναφορικά με το σύστημα εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας κατά παράβαση της παρ. 1 (γ) του άρθρου 3 της 2/452/1.11.2007 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ., β) 3.000 ευρώ στην «Ατλας ΧΑΕΠΕΥ» για παράβαση των διατάξεων περί παροχής πίστωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1, 2 και 3 του Ν. 4141/2013 και γ) 2.000 ευρώ στην «Εuroxx ΧΑΕΠΕΥ» για παράβαση των διατάξεων περί παροχής πίστωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1, 2 και 3 του Ν. 4141/2013. Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Κ. ενέκρινε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των εταιρειών «Λ. Δεπόλας ΧΑΕΠΕΥ» και «Ατλας ΧΑΕΠΕΥ» ώστε να παρέχουν επιπλέον χρηματιστηριακές υπηρεσίες.

Απαλλαγή αγροτών από την τήρηση βιβλίων

Απαλλάσσονται οι αγρότες από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Στην απόφαση προβλέπεται ότι απαλλάσσονται από την ενημέρωση βιβλίων όσοι αγρότες υπερβαίνουν τα όρια υπαγωγής στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αλλά:

• Τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών δεν υπερβαίνουν το 1.500.000 ευρώ.

• Τα λογιστικά στοιχεία τηρούνται με τάξη και πληρότητα ώστε να εκπληρούνται με ορθότητα οι φορολογικές ή άλλες υποχρεώσεις του υπόχρεου και να διευκολύνεται η διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου.

• Δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα, για την οποία υπάρχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων.

Οπως προκύπτει από την απόφαση, όσοι αγρότες, φυσικά πρόσωπα του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ δεν ασκήσουν την επόμενη διαχειριστική περίοδο την αγροτική τους εκμετάλλευση ούτε δικαιούνται να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων.

Οι πελάτες της Amadeus θα είναι σε θέση να προσφέρουν περισσότερες επιλογές πληρωμής στους ταξιδιώτες, αφού, πλέον, θα μπορούν να δέχονται περισσότερες πληρωμές σε περισσότερες χώρες και διαφορετικά νομίσματα. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την παγκόσμια συμφωνία που ανακοίνωσαν η Amadeus και η Worldpay, εταιρεία που μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στον χώρο της επεξεργασίας πληρωμών και των εναλλακτικών τρόπων πληρωμής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Amadeus, με τη διαδικασία εξουσιοδότησης να έχει ενσωματωθεί στη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων και πωλήσεων, το σύστημα Amadeus Payment Platform θα διασφαλίζει την ταχεία και εύκολη διαδικασία πληρωμής σε όλους τους χρήστες του.

Διάκριση για το Spetses Μini Marathon

Με τον τίτλο του National Champion στη κατηγορία RSM Entrepreneur of the Year για την περίοδο 2014-15 βραβεύθηκε ο θεσμός του Spetses Mini Marathon, στο πλαίσιο της τελετής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε από την RSM Greece στο Ζάππειο. Το βραβείο στην κατηγορία του αθλητισμού για τον θεσμό παρέλαβε η δρ Μαρίνα Λύδα – Κουταρέλλη, ιδρύτρια και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses Μini Marathon. Με αφορμή τη βράβευση και τον εορτασμό των πέντε χρόνων της διοργάνωσης, το Spetses Μini Marathon ανακοίνωσε μία σειρά επετειακών εκδηλώσεων για το 2015.

Νέα ονομαστική τιμή μετοχών για τη «Λούλης»

Από τη συνεδρίαση της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές της αλευροβιομηχανίας «Λούλης» θα είναι διαπραγματεύσιμες στο χρηματιστήριο με ονομαστική αξία 0,94 ευρώ ανά μετοχή. Η νέα ονομαστική τιμή της μετοχής προέκυψε μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 5.137.518,60 ευρώ με κεφαλαιοποίηση α) των σχηματισθέντων με βάση τον Ν. 2238/1994 αφορολόγητων αποθεματικών σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν. 4172/2013 ποσού 4.678.218,10 ευρώ και β) μέρους του αποθεματικού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον», ποσού 459.300,50 ευρώ με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,30 ευρώ, δηλαδή από 0,64 σε 0,94 ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο της αλευροβιομηχανίας «Λούλης» ανέρχεται πλέον σε 16.097.558,28 ευρώ διαιρούμενο σε 17.125.062 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,94 η καθεμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT