Περισσότερες αφίξεις από Ολλανδία, Αυστρία αναμένονται το 2015

Περισσότερες αφίξεις από Ολλανδία, Αυστρία αναμένονται το 2015

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από την Ολλανδία και την Αυστρία προς τη χώρα μας για τη φετινή σεζόν.

Εάν διατηρηθεί η μέχρι στιγμής ανοδική τάση των κρατήσεων, οι δύο αγορές θα προσφέρουν πάνω από 1 εκατ. αφίξεις επισκεπτών στην Ελλάδα το 2015. Το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία, επικαλούμενο εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων που επισκέφθηκαν την έκθεση Vakantiebeurs 2015 στην Ουτρέχτη, αναφέρει ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την ολλανδική αγορά παρουσιάζουν αύξηση κατά 17%. Νέο δεδομένο για τη φετινή σεζόν συνιστά η αύξηση των πτήσεων από την Ολλανδία προς τη χώρα μας και ιδιαίτερα προς Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα με ένταξη δρομολογίων και της Aegean Airlines. Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ, το 2015 ύστερα από πολλά χρόνια η Ελλάδα δείχνει να ισοσκελίζει ή και να ξεπερνά σε κρατήσεις άλλες ανταγωνίστριες χώρες που στο παρελθόν κατείχαν μεγαλύτερο μερίδιο της ολλανδικής τουριστικής αγοράς.

Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο της έκθεσης ήταν η Ρόδος με την ευκαιρία της έναρξης απευθείας πτήσεων της Aegean Airlines από το Αμστερνταμ προς το νησί των ιπποτών από τις 25 Απριλίου.

Στη διάρκεια της έκθεσης, το γραφείο του ΕΟΤ με τον συντονισμό της προϊσταμένης, Ελένης Σκαρβέλη, διοργάνωσε πολλές αφιερωματικές παρουσιάσεις. Για παράδειγμα παρουσίασε την πολιτιστική διάσταση της Ρόδου, τη Λήμνο ως νέο τουριστικό προορισμό μετά την έναρξη απευθείας πτήσεως της Transavia, την Κέα ως εναλλακτικό προορισμό που εντάχθηκε για πρώτη χρονιά στα τουριστικά πακέτα της Ολλανδίας, τον οικοτουρισμό και περιπατητικό τουρισμό με τα χαρτογραφημένα της Ανδρου, τον πολιτιστικό τουρισμό με αναφορά στις ανασκαφές της Αμφίπολης, τον προορισμό του Πηλίου ως νέα πρόταση και για τη χειμερινή περίοδο, αλλά και την Εύβοια, τη Σκύρο και τη Σάμο από τη σκοπιά της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας. Βραβείο στην Ελλάδα ως πιο φιλόξενο τουριστικό προορισμό παρέδωσε στο γραφείο του ΕΟΤ η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl.

Διψήφιο ποσοστό αύξησης εμφανίζουν οι κρατήσεις και από την Αυστρία, όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες που έλαβαν μέρος στη διεθνή τουριστική έκθεση της Βιέννης Ferienmesse. Η Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στην έκθεση προώθησε στο αυστριακό κοινό το τετράπτυχο ιστορία – διασκέδαση – γαστρονομία – πολιτισμός. Το ταξιδιωτικό γραφείο Reiseparadies Kastler περιέλαβε φέτος στις εκδρομές του 8ήμερο πρόγραμμα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT