Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας το ρεύμα των σπουδαίων κινηματογραφικών δημιουργών που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, ο Γούντι Αλεν (φωτ.) ανακοίνωσε το δικό του (άτιτλο ακόμα) πρότζεκτ, το οποίο θα ετοιμάσει για λογαριασμό του διαδικτυακού Amazon. Στα 79 του, ο μεγάλος Αμερικανός σκηνοθέτης είναι φανερό πως δεν φοβάται να πειραματιστεί αν και ο ίδιος δήλωσε χιουμοριστικά πως «δεν ξέρω πώς μπλέχτηκα σε όλο αυτό. Δεν έχω καθόλου ιδέες και δεν είμαι σίγουρος από πού να ξεκινήσω. Πιθανότατα ο Ρόι Πράις (διευθυντής του καναλιού) θα το μετανιώσει πικρά».

…Τηλεοπτική σειρά όμως θα γίνει όπως φαίνεται και η ζωή της σπουδαίας μουσικού της κάντρι Ντόλι Πάρτον, σε σενάριο μάλιστα που θα υπογράφει η ίδια. Ο σχεδιασμός προβλέπει ένα σίριαλ λίγων επεισοδίων δίωρης περίπου διάρκειας το καθένα, ενώ έχει ήδη διευκρινιστεί πως δεν θα πρόκειται για μιούζικαλ, όμως «θα έχει πολλή από τη μουσική της Ντόλι στο backround».

…Tο ετήσιο «Κοντσέρτο της Ευρώπης» της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, το οποίο διοργανώνεται κάθε φορά σε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, θα διεξαχθεί φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την 1η Μαΐου. Το διάσημο μουσικό σύνολο θα διευθύνει ο Βρετανός αρχιμουσικός σερ Σάιμον Ρατλ, ενώ σολίστ θα είναι ο Λεωνίδας Καβάκος. Το πρόγραμμα του κονσέρτου, το οποίο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και μέσω Διαδικτύου σε πολλές χώρες, θα περιλαμβάνει Ροσίνι, Σιμπέλιους και Σούμαν. Η προπώληση και οι τιμές των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

…«Τα έσπασε» με σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια στο box office, το πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του το «American Sniper». Η νέα ταινία του αειθαλούς Κλιντ Ιστγουντ, η οποία κυκλοφορεί από την ερχόμενη Πέμπτη στις αίθουσες, αφηγείται την ιστορία ενός θρυλικού ελεύθερου σκοπευτή, ο οποίος δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη ζωή του μετά τον πόλεμο. Στη μεγάλη δημοφιλία του φιλμ, πάντως, σίγουρα συνέδραμαν και οι 6 οσκαρικές υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, μεταξύ των οποίων και εκείνη για την Καλύτερη Ταινία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT