Επιστροφή αδειών οδήγησης, πινακίδων

Επιστροφή αδειών οδήγησης, πινακίδων

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφονται από σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσικλετών), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Την καθιερωμένη σε κάθε εκλογική διαδικασία απόφαση έλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας. Η επιστροφή αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και χθες. Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ («επιβολή διοικητικών μέτρων») για τροχαίες παραβάσεις.

Από την απόφαση επιστροφής εξαιρούνται οι εξής παραβάσεις: Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης. Επίσης, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Βεβαίως, για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

«Ανοιχτά» ΚΕΠ, αστυνομικά τμήματα, δήμοι

Επίσης, για τη διευκόλυνση των εκλογέων θα λειτουργούν κανονικά το Σαββατοκύριακο οι δήμοι, τα ΚΕΠ και τα γραφεία των αστυνομικών τμημάτων που εκδίδουν ταυτότητες. «Οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διενέργεια των εκλογών θα παραμείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Ιανουαρίου 2015 αντίστοιχα. Επίσης, πρέπει να λειτουργούν κατά τις ίδιες αυτές ημέρες και οι υπηρεσίες των δήμων της χώρας που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, εκτός από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα και τηλεφωνικό αριθμό (2131361500), στον οποίο μπορούν να καλούν οι πολίτες προκειμένου να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT