Σύντομα (21/01/15)

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση τζίρου 5,5% για το Avenue το 2014

Θετικά ολοκληρώθηκε το 2014 για το εμπορικό κέντρο Avenue, το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ο τζίρος των καταστημάτων σημείωσε αύξηση της τάξεως του 5,5%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος της επισκεψιμότητας, που διαμορφώθηκε στο 9%. Πάντως, η υψηλότερη δραστηριότητα σε σχέση με το 2013 οφείλεται, εν μέρει τουλάχιστον, και στην προσθήκη νέων καταστημάτων στο κέντρο, μέσω νέων συμφωνιών μίσθωσης. Πλέον, το ποσοστό κάλυψης των επιφανειών του κέντρου διαμορφώνεται στο 93%. Μεταξύ των καταστημάτων που προστέθηκαν στο κέντρο περιλαμβάνονται σημεία πώλησης των εμπορικών αλυσίδων Triumph, Celestino, Attrativo, αλλά και σημεία εστίασης, όπως το Pasta and Co. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας, η αγορά αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω ανάκαμψη το 2015, παρότι το νέο έτος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Στις 28/1 συζητείται η υπαγωγή της Pasal Dev. στο άρθρο 99

Tην επόμενη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 θα συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της εισηγμένης Pasal Development να υπαχθεί στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 και την αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων. Στη διάρκεια του εννεαμήνου της παρελθούσης οικονομικής χρήσης, η εισηγμένη εμφάνισε ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 3,429 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,750 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ζημία ύψους 625.000 ευρώ από την πώληση επενδυτικών ακινήτων αξίας 10,6 εκατ. ευρώ, τα οποία μεταβιβάστηκαν τον Απρίλιο του 2014 αντί τιμήματος 10 εκατ., το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού. H μετοχή της εταιρείας από τις 4 Απριλίου 2013 έχει υπαχθεί στην κατηγορία της επιτήρησης, αφού οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους της χρήσης 2012 ήταν μεγαλύτερες του 30% της καθαρής θέσης του ομίλου Pasal Development και επίσης στις 31.12.2012 υπήρχαν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Tη δράση γνωριμίας των εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων με χώρους πολιτισμού και τέχνης εγκαινίασε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιηθούν ιδρύματα πολιτισμού σε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, στόχος του Συνδέσμου είναι μέσα από την εν λόγω δράση να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν που προσφέρεται με εναλλακτικές προτάσεις προς τους Ελληνες και ξένους τουρίστες. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ξενάγηση μελών του Συνδέσμου και εκπροσώπων τουριστικών γραφείων στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η ξενάγηση συνδυάστηκε με συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Εισερχόμενου και Θεματικού Τουρισμού σε αίθουσα του Ιδρύματος.

International Life: αύξηση κεφαλαίου 3 εκατ.

Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3 εκατ. ευρώ, υλοποίησε η International Life, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τα εποπτικά της κεφάλαια. Το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης που υλοποιεί η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος αναδιοργάνωσης έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά 35 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας τη ζημία που υπέστη από το PSI και τις ανάγκες για το Solvency I. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στην International Life να προχωρήσει στην υλοποίηση της στρατηγικής της, αποβλέποντας στη μεγιστοποίηση του επιπέδου των υπηρεσιών που παρέχει στην πελατειακή της βάση.

Προς 1.000 ευρώ εκάστη πωλεί η Alco τις δύο θυγατρικές

Εναντι 1.000 ευρώ εκάστη θα πουλήσει τις δύο θυγατρικές της Γκρουπ Αλουμίνιο Ελλάς και Αλουμίνιο Θράκης η εισηγμένη Alco Ελλάς. Σε χθεσινή της επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η διοίκηση της Alco τονίζει ότι η καθαρή θέση της Γκρουπ Αλουμίνιο Ελλάς είναι αρνητική κατά 5.712.349,51, ενώ επίσης αρνητική είναι και η καθαρή θέση της δεύτερης θυγατρικής Αλουμίνιο Θράκης κατά 2.611.509,24 ευρώ. Οπως υπογραμμίζει η Alco Ελλάς, ο αγοραστής είναι φυσικό πρόσωπο που δεν έχει ουδεμία σχέση ούτε εμμέσως ούτε αμέσως με τα μέλη του Δ.Σ. της πωλήτριας ή με τους μετόχους ή με διευθυντικά στελέχη του ομίλου της Alco. Επίσης σημειώνεται στην επιστολή της Alco Ελλάς ότι οι πωληθείσες θυγατρικές δεν είχαν από διετίας συμμετοχή στον κύκλο εργασιών της εταιρείας καθότι παρέμεναν ανενεργές. Πρόστιμα 55.413,60 ευρώ προέκυψαν για την εταιρεία από τον επανέλεγχο της χρήσης 1995.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή