Πρόβλημα στην υπογραφή των νέων συμβάσεων μεταξύ Μπήτρου και ΟΛΘ

Πρόβλημα στην υπογραφή των νέων συμβάσεων μεταξύ Μπήτρου και ΟΛΘ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό πρόβλημα έχει ενσκήψει μεταξύ της μεταλλουργίας Μπήτρου και του ΟΛΘ και αφορά στην υπογραφή των νέων συμβάσεων μεταξύ των δύο εισηγμένων και την τιμολογιακή πολιτική του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας για το έτος 2015. Σύμφωνα με την αλληλογραφία των δύο εταιρειών που έχει στη διάθεσή της η «Κ», η «Μπήτρος» χρεώνει στον ΟΛΘ ότι αποφεύγει να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το λιμάνι (παράπονα υπήρξαν παλαιότερα και από τη Σιδενόρ) για την εκφόρτωση των εμπορευμάτων τους, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλους τους κλάδους την τελευταία 5ετία.

Ο όμιλος Μπήτρου, όπως προκύπτει από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, δεν ζητάει μείωση των τιμών των παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά τη μείωση της κλίμακας των ποσοτήτων που διακινεί ο κλάδος μεταλλουργίας, οι οποίες έχουν μειωθεί λόγω της κρίσης κατά 50%.

Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο όμιλος Μπήτρου: «Η πολιτική σας κατά την οποία απορρίπτετε τα αιτήματά μας για μείωση των χρεώσεων την τελευταία πενταετία έρχεται σε αντίθεση με τη σημαντική πτώση όλων των υπηρεσιών από 20% έως 30% κατά το ίδιο διάστημα». Απαντώντας ο ΟΛΘ στη μεταλλουργία Μπήτρου υποστηρίζει τα εξής: «Η τιμολογιακή πολιτική του ΟΛΘ κατ’ έτος αποφασίζεται από το Δ.Σ./ΟΛΘ και όπως γνωρίζετε, οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές τα τελευταία 5 χρόνια. Εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι προσφερόμενες τιμές από τον ΟΛΘ είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές που προσφέρουν οι άλλοι λιμένες των γειτονικών βαλκανικών χωρών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή