Δεν έδωσαν προβάδισμα οι έδρες

Δεν έδωσαν προβάδισμα οι έδρες

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα πρόκρισης στον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Παναθηναϊκός, χάρη στην ισοπαλία που απέσπασε με σκορ 1-1 από την Ξάνθη στα «Πηγάδια». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 43΄ με γκολ του Λουσέρο, για να ισοφαρίσουν οι «πράσινοι» στο 88΄ με τον Καρέλη. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, μία τοποθέτηση του τεχνικού του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου αναφορικά με την απόδοση της Ξάνθης, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ένας κύκλος ανακοινώσεων των δύο ομάδων.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης (22΄ Λισγάρας), Γούτας, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90΄ Βάλτερ), Κλέιτον, Καπετάνος (65΄ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Λουσέρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60΄ Πέτριτς), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μέντες (60΄ Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (75΄ Μπεργκ), Καρέλης.

Διαδικαστικό χαρακτήρα απέκτησε η ρεβάνς της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 επί του Τύρναβου στο «Αλκαζάρ» της Λάρισας. Τα πρώτα δύο γκολ των «ερυθρόλευκων» τα πέτυχε ο Χόρχε Μπενίτες (3΄ και 26΄), ενώ το τρίτο το σημείωσε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς (85΄). Ο Σέρβος αμυντικός μέσος έπαιξε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, αφήνοντας πίσω του τον τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε εκτός δράσης για 1,5 μήνα. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η επιστροφή του Μάικλ Ολαϊτάν στα γήπεδα μετά από ένδεκα μήνες. Τελευταία φορά είχε αγωνιστεί τον περασμένο Μάρτιο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου και κατέρρευσε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βίτορ Περέιρα έδωσε στον Πελέ την ευκαιρία να αγωνιστεί για 63 λεπτά. Θυμίζουμε πως δεν ήταν στα πλάνα του Μίτσελ Γκονζάλεθ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: Πρίφτης, Στεργιανός, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Χαλούλος, Ντατίδης (46΄ Μιλουτίνοβιτς), Ιβανίδης, Γεωργίου, Παπασάββας (69΄ Αλεξίου), Ποκόνγκ, Οτα (46΄ Σολφερίνο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Σιόβας, Γιαννούλης, Πελέ (63΄ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν (72΄ Μιλιβόγεβιτς), Ντουρμάζ, Μπενίτες (62΄ Ολαϊτάν), Διαμαντάκος.

Χωρίς νικητή έληξε ο αγώνας του «Καυταντζογλείου» ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αστέρα Τρίπολης, αφού ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Η ομάδα της Αρκαδίας προηγήθηκε στο 49΄ με τον Γκοϊάν, ενώ ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 79΄ με τον Κυριακίδη. Ενα πανό που είχαν κρεμάσει οι οπαδοί του Ηρακλή, με υβριστικό περιεχόμενο προς το πρόσωπο του προέδρου του Αστέρα και της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η σέντρα με δεκάλεπτη καθυστέρηση. Αρχικώς, οι διαιτητές αποχώρησαν προς τα αποδυτήρια και επέστρεψαν για την έναρξη του αγώνα όταν κατέβηκε το πανό.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (46΄ Ρομάνο), Τσιλιανίδης (75΄ Μπουκουβάλας), Αγγελούδης (46΄ Τσιλιγκίρης), Περόνε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Ρόλε (83΄ Τορμένα), Μουκάμ (75΄ Γιαννιώτας), Φερνάντεθ, Μπαράλες (91΄ Πάρα).

Σχέδια για τους «8» του κυπέλλου κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη επί των Χανίων με 2-1 στην Κρήτη. Πριν από τη σέντρα, οι γηπεδούχοι τίμησαν στα Περιβόλια των πρώην προπονητή τους, Γιάννη Πετράκη. Ομως, στα 90 λεπτά ο Ελληνας τεχνικός οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα της Ηπείρου στην επιτυχία. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 37΄ με προβολή του Κρητικού, ενώ στο 69΄ έκαναν το 0-2 με σουτ του Ακόστα. Τα Χανιά μείωσαν με γκολ του Σουκιά στο 89΄.

ΧΑΝΙΑ: Σικαλιάς, Ανδρέου, Γκότοβος (46΄ Κοντέων), Γανωτής, Γκούμας, Οικονομόπουλος (34΄ Πάγκαλος), Καραγιάννης (58΄ Σούκιας), Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Μαρτσάκης, Ευαγγέλου.

ΠΑΣ: Σωτηρίου, Στρούνα, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Ακόστα (73΄ Μανιάς), Γιάκος, Σαπαλίδης (80΄ Ντάσιος), Κρητικός (66΄ Τσουκαλάς), Ηλιάδης.

Πήρε το πάνω χέρι και η ΑΕΚ

Ενα βήμα πιο κοντά είναι για την ΑΕΚ η φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος μετά το ισόπαλο εκτός έδρας 1-1 στην Κέρκυρα. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δεν είχαν σημαντικές ευκαιρίες. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Κέρκυρα να επωφελείται της αμυντικής αδυναμίας των φιλοξενούμενων και τον Βενέτη να βρίσκει δίχτυα κάνοντας το 1-0. Ο Τραϊανός Δέλλας πέρασε τον Γιόχανσον στη θέση του Τζανετόπουλου και ο Σουηδός είχε συμμετοχή στο αυτογκόλ ισοφάρισης του Ταβάρες, καθώς υπό την πίεσή του, ο μέσος της Κέρκυρας σκόραρε κατά της ομάδας του στο 68΄.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Ζουμπουλάκης, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Σιόντης, Καρδόσο, Ανδρεόπουλος (78΄ Ναγιάρ), Ρόχας (83΄ Μαρκόβσκι), Φάμπιο (71΄ Κόντος), Χαβίτο, Κάικουτ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (66΄ Γιόχανσον), Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας (80΄ Ντούνης), Αραβίδης, Μπρέσεβιτς (88΄ Σοϊλέδης).

Στη Ριζούπολη ένα ακόμη ισόπαλο αποτέλεσμα με το ίδιο σκορ 1-1 σφράγισε την αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Λεβαδειακό. Το παιχνίδι κρίθηκε στα… πέναλτι, με τους γηπεδούχους να ευστοχούν στο 12΄ με τον Καραδέμητρο και τους φιλοξενούμενους να πράττουν το ίδιο με τον Μιλιάζες στο 22΄. Ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι, αλλά ο Βάντερσον στο 55΄ αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης, Καραδέμητρος (70΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σέτι (46΄ Ψιάνος), Χατζής, Λίτσης, Γεωργίου (82΄ Κύργιας), Κυβελίδης, Κοτσώνης, Βάντερσον, Αρσιτς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Πίντερ (46΄ Τόμας), Ορτέγκα, Γκόμεζ, Σκέμπης, Μάγκας, Σοτέλο, Μιλοσάβλιεφ (69΄ Βούκσεβιτς), Μπουσταμάντε (58΄ Μάντζιος), Σάντσεζ, Μιλιάζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή