Hττα… εντός προγράμματος για ΠΑΟ

Hττα… εντός προγράμματος για ΠΑΟ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα των εμφανίσεων του Παναθηναϊκού, μακριά από την Αθήνα, συνέχισε και στη Μαδρίτη, να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή στο ΟΑΚΑ. Μπορεί οι τέσσερις σημαντικές απουσίες του πρωταθλητή Ελλάδας να είναι μια ισχυρή δικαιολογία, αλλά η βαριά ήττα από τη Ρεάλ (83-65), ακόμα κι αν είναι «εντός προγράμματος» στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, προκαλεί προβληματισμό για τις αντοχές που έχει η φετινή ομάδα παρά τη μεταβατική περίοδο που διανύει.

Ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε 22 λάθη, έναντι εννέα της Ρεάλ (10-3 ήταν στο ημίχρονο και το σκορ 39-29) και δεν είχε ορθολογικές, επιθετικές επιλογές, ενώ ο αμυντικός χαρακτήρας του δεν ήταν «σκληρός» και πιστοποιήθηκε από το γεγονός ότι οι παίκτες της Ρεάλ δεν εκτέλεσαν ούτε μία βολή. Οι Μαδριλένοι ανέβασαν σταδιακά τη διαφορά του σκορ σε διψήφιο αριθμό πόντων, χάρις στις ατομικές επιλογές του Ρούντι Φερνάντεθ και στην εύρυθμη εκτέλεση των επιθετικών συστημάτων. Αντίθετα, οι «πράσινοι» δεν βρήκαν ρυθμό και μπορεί να ήταν οριακά πιο εύστοχοι στα τρίποντα, αλλά υστέρησαν στα δίποντα. Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 4 πόντους στο 25΄ (46-42) με καλάθι του Νέλσον, η αντεπίθεσή του δεν είχε μεγαλύτερη διάρκεια και η Ρεάλ, που «απάντησε» με σερί 6-0, επανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα γιατί αξιοποίησε τις περισσότερες επιλογές που διέθετε από τον πάγκο της και μπορούσε να φρεσκάρει την πεντάδα της.

Ο Παναθηναϊκός δεν «επέστρεψε» στο παιχνίδι και παρακολούθησε τους γηπεδούχους να αυξάνουν τη διαφορά, άνω των 20 πόντων (74-52 στο 35΄), χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους. Απλώς, οι σημαντικές απουσίες του «τριφυλλιού» σε συνδυασμό με την ελάχιστη παραγωγικότητα του Διαμαντίδη (εξαίρεση οι 7 ασίστ), καθώς και η γενίκευση των αδυναμιών που έχει δείξει στα έξι εκ των επτά εκτός έδρας παιχνιδιών του, αποτέλεσαν τις χειρότερες προδιαγραφές για τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτούς τους λόγους και ηττήθηκε με ευκολότερο τρόπο από τη Ρεάλ συγκριτικά με την εμφάνιση που είχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, πριν από δύο εβδομάδες.

• H Αλμπα πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Γκαλατάσαραϊ (75-65) και ισοβάθμησε με την τουρκική ομάδα (2 νίκες – 2 ήττες), ενώ σήμερα θα παίξουν Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας και Ζαλγκίρις – Μακάμπι. Βαθμολογία: Ρεάλ 8, ΠΑΟ 6, Αλμπα 6, Γκαλατάσαραϊ 6, Μακάμπι 5, Μπαρτσελόνα 4, Ζαλγκίρις 4, Ερυθρός Αστέρας 3.

Στον όμιλο όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ προχώρησε αήττητη στην 4η αγωνιστική συντρίβοντας τη Μάλαγα (101-74), στη Μόσχα, ενώ στο Μιλάνο, η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Αρμάνι με 80-70. Σήμερα, η Νίζνι θα υποδεχτεί την Εφές.

ΡΕΑΛ: Ρίβερς 2, Φερνάντεθ 15 (1), Νοτσιόνι 9 (2), Καμπάτσο, Ματσιούλις, Ρέγιες 18, Ροντρίγκεθ 10, Αγιόν, Κάρολ 8 (2), Γιουλ 14 (4), Μπουρούσης 2, Σλότερ 5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 12 (3), Φώτσης 9 (1), Νέλσον 6, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (2).

Χωρίς Λαφαγιέτ ο Ολυμπιακός

H προέλαση του Ολυμπιακού στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, μπορεί να συνεχιστεί με νέα νίκη κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχτούν (21.30) στο ΣΕΦ. Χωρίς τον Ολιβερ Λαφαγιέτ που είναι τραυματίας, αλλά με τον Πέτγουεϊ να τίθεται στη διάθεση του τεχνικού, Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Ολυμπιακός διαθέτει όλες τις προδιαγραφές στον αγωνιστικό και ψυχολογικό τομέα της αναμέτρησης για να φτάσει στην τέταρτη, συνεχόμενη νίκη του. Η δύναμη της έδρας είναι σημαντική για τον αήττητο σε αυτήν, Ολυμπιακό, όπως επισήμανε και ο Σφαιρόπουλος, ενώ διευκρίνισε ότι θα αποκτηθεί άλλος παίκτης, μόνο σε περίπτωση τραυματισμού. «Η Λαμποράλ μπορεί να βρει ρυθμό σε 2-3 λεπτά και να πετύχει 20 πόντους. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στην επίθεση να έχουμε καλή κυκλοφορία και να ψάξουμε τον ελεύθερο παίκτη. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Θα δούμε πότε θα επανέλθει ο Αγραβάνης και πότε ο Παπαπέτρου. Αν κάτι στραβώσει, τότε θα κινηθούμε αναλόγως» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT