«Αναπνέει» ο ΟΦΗ, αβέβαιο το μέλλον

«Αναπνέει» ο ΟΦΗ, αβέβαιο το μέλλον

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος πραγματοποίησε χθες ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με 0-4! Οι Κρητικοί παρότι παρατάχθηκαν στο γήπεδο αποδεκατισμένοι, με μόλις 14 παίκτες στην αποστολή και με το μέλλον τους εξαιρετικά αβέβαιο, κατάφεραν να πάρουν μία νίκη που τους εξασφαλίζει την πρόκριση.

Ο τεχνικός του Πανθρακικού, Μανουέλ Ρόκα, έδειξε με την ενδεκάδα που «κατέβασε», πως ο στόχος του Κυπέλλου είναι ελάχιστης σημασίας. Οι Θρακιώτες έχουν αύριο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, με αποτέλεσμα ο Ισπανός τεχνικός να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες αλλά και να τους προστατέψει από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Από την άλλη, ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος, δεν είχε τέτοια περιθώρια αφού είχε στα χέρια του μόλις 14 ποδοσφαιριστές, μερικοί εκ των οποίων ταξίδεψαν στη Ροδόπη, γνωρίζοντας ότι αυτός μπορεί να είναι ο τελευταίος τους αγώνας με τη φανέλα του.

Το ένστικτο της επιβίωσης αυτών των παικτών κυριάρχησε πλήρως, με αποτέλεσμα ένα πιθανολογούμενο εύκολο παιχνίδι για τους γηπεδούχους να εξελιχθεί σε έναν (αδιάφορο) εφιάλτη. Το σκορ ήταν ήδη 0-3 στο ημίχρονο με τα γκολ των Λαμπρόπουλου (19΄), Μερεμπασβίλι (27΄) και Τζορτζ (30΄), ενώ στο δεύτερο μέρος ακολούθησε ακόμη ένα γκολ από τον Τζορτζ στο 57΄.

Ο ΟΦΗ ουσιαστικά πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα υπάρχει ομάδα για να συνεχίσει τόσο στον θεσμό του Κυπέλλου, όσο και του πρωταθλήματος. Το λίγο παραπάνω οξυγόνο που πήρε ο σύλλογος της Κρήτης ενδεχομένως να στερέψει ακόμη και μετά τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο για τη Σούπερ Λιγκ, αφού αρκετοί παίκτες όπως οι Κουτσιανικούλης, Λόρια και Μερεμπασβίλι έχουν ξεπεράσει τα όρια της υπομονής τους.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Χασομέρης (64΄ Κάσες), Ζδράβος, Ηλιάδης, Ψάλτης, Αράμπα, Γκουτσίδης, Λίτσκας (7΄ Μεχία), Φραγκούλης, Ποτουρίδης.

ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (62΄ Μανιδάκης), Τζόρτζ, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι (75΄ Μαραθιανός), Μπολάκης, Φάζος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT