Ενισχύονται τα μέτρα στη Γαλλία

Ενισχύονται τα μέτρα στη Γαλλία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μέτρα ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Γαλλία, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγχώριας τρομοκρατίας. Μεταξυ των νέων μέτρων ξεχωρίζουν η ενίσχυση του οπλισμού και των μέσων προστασίας των διωκτικών αρχών, η πρόσληψη μεγάλου αριθμού νέων πρακτόρων και η δημιουργία μεγαλύτερης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, που θα περιλαμβάνει κάθε ύποπτο για σχέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες.

Τα μέτρα, που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, συνέπεσαν με την άσκηση διώξεων εναντίον τεσσάρων ατόμων που φέρεται να προσέφεραν επιχειρησιακή υποστήριξη στον Αμεντί Κουλιμπαλί, δράστη της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο της Πύλης της Βενσέν. Πρόκειται για τις πρώτες διώξεις με στόχο τους υπαιτίους των επιθέσεων, που οδήγησαν στον θάνατο 17 ανθρώπους στη γαλλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), Νάσερ μπιν Αλι αλ Ανσί, κάλεσε την Τετάρτη τους πιστούς να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε δυτικές χώρες, έστω και μόνοι τους. Οι αδελφοί Κουατσί, δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo, είχαν δηλώσει πίστη στην AQAP.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή