Στις εκπτώσεις βγαίνει ο χειρότερος εαυτός μου!

Στις εκπτώσεις βγαίνει ο χειρότερος εαυτός μου!

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιμένεις όλη την εβδομάδα να έρθει το Σάββατο για να πας να ψωνίσεις, μιας και έχουν μπει εκπτώσεις. Έχεις κάνει πλάνο, λίστες, έχεις γεμίσει post-its το ημερολόγιο σου και το μόνο που χρειάζεται να βρεις είναι παρέα για τα ψώνια σου. Γιατί πως να το κάνουμε, θέλεις να “βασανίσεις” και άλλους ανθρώπους με την αγαπημένη σου συνήθεια. Ο κλήρος, λοιπόν, πέφτει ή στον πιο θαρραλέο ή σε εκείνον που είχε ελεύθερο χρόνο το σαββατιάκο πρωινό ή σε εκείνον που πίστευε πως μέσα σε μία ώρα θα έχετε τελειώσει με όσα ήθελες να αγοράσεις.

Δίνετε συνήθως ραντεβού στο κέντρο της πόλης ή σε ένα εμπορικό γιατί θέλεις να τα έχεις όλα γύρω σου και αρχίζει το κυνήγι των χαμένων θησαυρών. Μπαίνεις στο ένα μαγαζί μετά το άλλο, αρπάζεις μπλούζες, φούστες, φορέματα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ, μπαινοβγαίνεις στα δοκιμαστήρια, δίνεις μάχη για το τελευταίο medium λευκό πουκάμισο που είχε στη στοίβα, αγριοκοιτάζεις την κοπέλα που στο άρπαξε από τα χέρια και κυκλοφορείς στους διαδρόμους με ένα βουνό καλούδια στην αγκαλιά. Ξαφνικά, θυμάσαι πως δεν είχες μπει μόνη σου στο κατάστημα, ρίχνεις μια ματιά στην κολλητή, την αδερφή, τη μαμά, τη θεία ή τον φίλο σου που είχες πάρει μαζί και παρατηρείς έναν άνθρωπο με σηκωμένα μαλλιά και γουρλωμένα μάτια. Όχι, κανείς τους δεν σε είχε ξαναδεί έτσι. Να περνάς σαν σίφουνας από το κάθε stand και την κάθε κρεμάστρα, να σηκώνεις ρούχα, να αφήνεις ρούχα και να φεύγεις από το ταμείο με δέκα τσάντες στα χέρια. Το πρώτο, λοιπόν, που σε ρωτάνε είναι αν σε τσίμπησε μύγα και τρέχεις σα σβούρα σε κάθε διάδρομο. Στη συνέχεια, βεβαιώνονται αν είσαι καλά και το υπόλοιπο μάλλον το φαντάζεσαι. Ή σε αφήνουν μόνη σου να συνεχίσεις τις αγορές σου ή αν έχουν τεράστια υπομονή και σε αγαπάνε πολύ συνεχίζουν τα ψώνια μαζί σου, αφού πρώτα σου βάλουν αυστηρό χρονικό όριο. Όσο κι αν τους διαβεβαιώνεις πως είσαι ακόμα το γλυκό κορίτσι που ξέρουν και αγαπούν, εκείνοι βλέπουν μόνο έναν άνθρωπο που τον έχει πιάσει τέτοια καταναλωτική μανία που έχουν γυαλίσει τα μάτια του.

Μήπως πρέπει να το δεις λίγο διαφορετικά και να μην αφήνεις τόσο πολύ τα καταναλωτικά σου ένστικτά να σε ορίζουν;

Διάε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή