Έχεις υπολογίσει κι εσύ το ιδανικό βάρος σου;

Έχεις υπολογίσει κι εσύ το ιδανικό βάρος σου;

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιδανικό βάρος είναι μύθος!

Αν έχεις μπει στη διαδικασία να υπολογίσεις online ‘το ιδανικό βάρος’ σε σχέση με το ύψος σου και την ηλικία σου, τότε ξέρεις τι εννοώ.

Ξυπνάω το πρωί του Σαββάτου και αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου. Η Etta κοιμάται ακόμα γιατί από προχθές δεν έχω φάει ούτε σοκολάτες, ούτε ψωμιά, ούτε μακαρόνια. Έχω ξεφουσκώσει και κοιτάζομαι στον καθρέφτη με τόση περηφάνια σαν να ήμουν η Ισμήνη Νταφοπούλου την ώρα που περπατούσε στην ‘γέφυρα της ομορφιάς’ στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος.

Είναι η ιδανική στιγμή να ανέβω στη ζυγαριά. Έχω χάσει 1 κιλό. Ο ενθουσιασμός μου μετριάζεται και γρήγορα συνειδητοποιώ ότι είναι μια καλή αρχή αλλά δύσκολα ένα κιλό λιγότερο κάνει τη διαφορά στην εμφάνισή μου. Είμαι πιο ανάλαφρη και κυρίως δεν νιώθω τύψεις επειδή π.χ. χθες δεν έφαγα ένα πιάτο παστίτσιο. Μπαίνω να υπολογίσω, λοιπόν, online αν όντως έχω ‘ιδανικό βάρος’, αν η εικόνα μου, η ζυγαριά κι αυτό που αισθάνομαι συμφωνούν. Πλήρης διαφωνία: είμαι στα ιδανικά κιλά, αλλά θέλω να χάσω κι άλλα.

Η επιστήμη προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι o.k. Αλλά η εικόνα της Ισμήνης, της Megan Fox ή της Jennifer Aniston με κάνουν να αισθάνομαι παχιά. Δεν είναι κάτι καινούριο. Το ιδανικό βάρος στην κοινωνία που ζούμε είναι μύθος, γιατί ναι μεν είμαστε υγιείς με αυτά τα κιλά αλλά οποιονδήποτε ρωτήσεις θα σου πει ότι ‘έχεις περιττά κιλά’. Έτσι θα πρέπει να κάνεις λιπογλυπτική, γυμναστική, δίαιτα με συγκεκριμένες τροφές και να ταΐσεις τη βιομηχανία που στηρίζεται στο γεγονός ότι η Megan και η Jennifer είναι κουκλάρες ενώ εσύ όχι. Είναι τυχαίο, νομίζεις, ότι ψάχνεις στο διαδίκτυο το ‘ιδανικό’ βάρος και όχι το ‘φυσιολογικό’;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή