Εγκρίθηκε η εξαγορά της Makro Cash & Carry

Εγκρίθηκε η εξαγορά της Makro Cash & Carry

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Makro Cash & Carry έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής, η σχετική απόφαση για την έγκριση της εξαγοράς ήταν ομόφωνη, καθώς έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, που αναφέρεται πρωτίστως στη λιανική πώληση, στη χονδρική πώληση και στον εφοδιασμό ειδών σούπερ μάρκετ, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές τις οποίες αφορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκλαβενίτης απέκτησε τη χονδρεμπορική δραστηριότητα της Makro στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των εννέα καταστημάτων του δικτύου της, έναντι 65 εκατ. ευρώ. Η Makro διαθέτει από δύο καταστήματα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και από ένα κατάστημα στην Πάτρα, στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στον Βόλο και στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην εξαγορά περιλαμβάνονται και τα τρία drive in (σημεία παραλαβής) της Makro στα Χανιά, στην Καλαμάτα και στα Ιωάννινα. Στην εταιρεία απασχολούνται 1.000 άτομα, ενώ το 2013 πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 301 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή, εξάλλου, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 60% των μετοχών της κρητικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης» από τον όμιλο Βερόπουλου στην εταιρεία Σκλαβενίτης, μετά την έγκριση της εξαγοράς που έδωσε στις 22 Ιανουαρίου 2015 η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο της Χαλκιαδάκης Α.Ε. στο οποίο ο Σκλαβενίτης κατέχει την πλειοψηφία των μελών. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, η εταιρεία Σκλαβενίτης αποκτά ισχυρή παρουσία στην αγορά της Κρήτης, καθώς η αλυσίδα Χαλκιαδάκης διαθέτει 38 καταστήματα, στα οποία απασχολούνται 940 εργαζόμενοι. Το τίμημα για την εξαγορά του 60% της αλυσίδας Χαλκιαδάκης από τον όμιλο Βερόπουλου ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή