Χιλιάδες απολύσεις προγραμματίζει η IBM

Χιλιάδες απολύσεις προγραμματίζει η IBM

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία IBM διέψευσε χθες την είδηση ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην απόλυση 100.000 υπαλλήλων της, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Forbes. Το περιοδικό υποστήριξε την περασμένη Πέμπτη πως η ΙΒΜ σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό της κατά 26%, κάτι που θα ισοδυναμούσε με τη μεγαλύτερη μείωση προσωπικού στην ιστορία της IBM, εφόσον επιβεβαιωθεί. Σε γραπτή ανακοίνωσή της η ΙΒΜ επανέλαβε τα σχόλια που είχε κάνει η διοίκηση την περασμένη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2014. Η διοίκηση είχε υποστηρίξει ότι θα απολυθεί από την εταιρεία πολύ μικρότερος αριθμός υπαλλήλων από αυτόν που μετέδωσε το Forbes, στο πλαίσιο «εξισορροπητικών ενεργειών» που έχουν στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα καλυφθούν από υπαλλήλους με διαφορετικές δεξιότητες.

«Η ΙΒΜ δεν σχολιάζει φήμες, ακόμη και αν είναι γελοίες ή αβάσιμες», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας. Πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας έχει προγραμματίσει απολύσεις «αρκετών χιλιάδων» υπαλλήλων της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του προσωπικού της, αλλά σε καμία περίπτωση ο αριθμός δεν φθάνει τις 100.000. H IBM υποστηρίζει ότι προσέλαβε 45.000 υπαλλήλους το 2014 και ότι προς το παρόν υπάρχουν διαθέσιμες 15.000 νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία. Την περασμένη Τρίτη η ΙΒΜ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2014 μειώθηκαν κατά 11% και τα έσοδά της κατά 12%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή