Πιστό στις εκπλήξεις το Κύπελλο Ελλάδος

Πιστό στις εκπλήξεις το Κύπελλο Ελλάδος

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ έμειναν χθες εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδος με τους Ηρακλή και Απόλλωνα Σμύρνης να παίρνουν θέση στους «8», αντί των Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού. Ο Ηρακλής επικράτησε με 0-1 του Αστέρα στην Τρίπολη, ο Απόλλωνας με 1-4 του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά, ενώ ο ΟΦΗ είχε εύκολο έργο απέναντι στον Πανθρακικό (1-0).

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας είχε υπέρ του το 1-1 στο Καυταντζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή, σκορ το οποίο όμως δεν στάθηκε ικανό να του δώσει την πρόκριση. Ο «Γηραιός» εμφανίστηκε πιο παθιασμένος, αποφασισμένος και συγκεντρωμένος, με αποτέλεσμα να σκοράρει στο 56΄ με τον Ρομάνο και να πάρει τη σπουδαία πρόκριση.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Κιτοκό, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Τιε Μπι (59΄ Μπαράλες), Νίκο, Μούκαμ (65΄ Ρόλε), Μπαντιμπανγκά (46΄ Τσοκάνης), Μπαράλες.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (88΄ Λουκίνας), Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Τσιλιανίδης (46΄ Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Ζιάμπαρης, Περόνε, Ρομάνο (77΄ Πουρτουλίδης), Κυριακίδης.

Στη Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός μπήκε στην αναμέτρηση με τον αέρα του φαβορί και αποχώρησε έχοντας υποστεί έναν βαρύ αποκλεισμό από τον Απόλλωνα που επικράτησε με 1-4. Το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Ριζούπολη και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έδιναν στον σύλλογο της Βοιωτίας το πάνω χέρι για την πρόκριση. Ωστόσο, η «ελαφρά ταξιαρχία» αγωνιζόμενη σαν ομάδα της Σούπερ Λιγκ κατέκτησε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο 16΄ με τον Χατζή, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Μάντζιος έφερε την απόλυτη ισορροπία στην αναμέτρηση. Το 1-1 δεν κράτησε για πολύ, αφού και πάλι οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο 21΄ με τον Κοτσώνη. Με το 1-2 υπέρ τους οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη επιδόθηκαν σε έναν άκρως αποτελεσματικό… κλεφτοπόλεμο. Ο Λεβαδειακός πίεζε για την ισοφάριση, αλλά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που πανηγύρισε ξανά. Στο 57΄ ο Λίτσης βρήκε τον Αρσιτς, ο οποίος «έγραψε» το 1-3. Το γκολ αυτό έφερε πολλά νεύρα στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα στο 70΄ να αποβληθεί ο Μάντζιος για χτύπημα εκτός φάσης στον Κοτσώνη. Στο 83΄ με δέκα παίκτες έμειναν και οι φιλοξενούμενοι, επειδή ο Ψιάνος καθυστέρησε να εκτελέσει ένα πλάγιο και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά και ανήκαν και αυτά στον Απόλλωνα ο οποίος με γκολ του Ανγκούλο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Σκέμπης, Πίντερ, Μάγκας, Μιλιάζες, Ζιτό (46΄ Γκόμες), Σάντσες, Βούκτσεβιτς, Μπουσταμάντε (59΄ Γιακουμάκης), Μιλοσάβλιεβ (76΄ Σοτέλο), Μάντζιος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Πίτκας, Ψιάνος, Κοτσώνης, Γεωργίου, Λίτσης, Χατζής, Ηρακλής, Βάντερσον (33΄ Βασιλαντωνόπουλος), Αρσιτς (88΄ Κύργιας), Λαγός (69΄ Φαρία), Ανγκούλο.

Τυπική διαδικασία αποδείχθηκε όπως αναμενόταν ο δεύτερος αγώνας του ΟΦΗ με τον Πανθρακικό στο Ηράκλειο, αφού οι Κρητικοί δεν θα μπορούσαν να αποκλειστούν μετά τη νίκη τους με 0-4 στην Κομοτηνή. Με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται σε… χαλαρούς ρυθμούς οι γηπεδούχοι πήραν ακόμη μία νίκη, αυτή τη φορά με το «φτωχό» 1-0 (13΄ Λαμπρόπουλος). Τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Πανθρακικός στρέφουν, πλέον, το βλέμμα τους στην προσπάθειά τους για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Η κατάσταση στην ομάδα του Ηρακλείου παραμένει ασταθής, αφού το ρόστερ παραμένει «γυμνό» μετά τις πρόσφατες ομαδικές αποχωρήσεις παικτών λόγω χρεών.

ΟΦΗ: Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (62΄ Μανιδάκης), Φαζός, Δαμιανάκης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (75΄ Τζορτζ), Μερεμπασβίλι (36΄ λ.τ. Κουτσιανικούλης), Μαραθιανός, Ροβίθης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου (69΄ Μελίσσης), Μάρτινς, Μπαλντά (87΄ Στόγιος), Ηλιάδης, Ζδράβος, Φραγκούλης, Γκουτσίδης, Ψάλτης, Μουζαζβίλι, Χασομέρης (69΄ Μεχία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή