Αλλαγές σε χωροταξικό, εργασιακά, φορολογικό για τον τουρισμό

Αλλαγές σε χωροταξικό, εργασιακά, φορολογικό για τον τουρισμό

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει για διάφορους λόγους ο ελληνικός τουρισμός σχετικά με τη χωροταξία, το φορολογικό, την απουσία αναπτυξιακού νόμου με σαφήνεια και με κριτήρια και τα εργασιακά, έκανε λόγο ο νέος υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης παραλαμβάνοντας στα γραφεία του Τουρισμού, στη λεωφόρο Αμαλίας, το χαρτοφυλάκιο του τομέα από την απερχόμενη υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Σταθάκης παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων φορέων, αλλά και του βουλευτή, τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στον τουρισμό Μιχάλη Κριτσωτάκη. Ο υπουργός, αφού συνεχάρη την κ. Κεφαλογιάννη για το έργο της, θύμισε ότι η πρώτη του δουλειά πριν από κάποιες δεκαετίες ήταν στον ΕΟΤ. Η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι «ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας μας». Η κ. Κεφαλογιάννη, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, μίλησε για οριακές καταστάσεις που έχει πολύ σύντομα να αντιμετωπίσει. Επίσης, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη θητεία της δεν επιβλήθηκαν από την τρόικα ή το Μνημόνιο, ενώ έκανε ειδική μνεία στη θεσμική εκπροσώπηση που πλέον έχει ο τουρισμός στον κοινωνικό διάλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT