Εως 16/2 οι αιτήσεις ιδιωτών για απόκτηση Gaming Hall του ΟΠΑΠ

Εως 16/2 οι αιτήσεις ιδιωτών για απόκτηση Gaming Hall του ΟΠΑΠ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η διαδικασία απόκτησης Gaming Hall του ΟΠΑΠ από ιδιώτες. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιοποίησε ο οργανισμός (https://www.playopap.gr/el/node/2872), θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος έως τις 16 Φεβρουαρίου 2015.

Στην πρόσκληση αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν τόσο ιδιώτες όσο και πράκτορες του ΟΠΑΠ που απείχαν από την προηγούμενη διαδικασία, την οποία είχε υλοποιήσει ο οργανισμός αποκλειστικά για πράκτορες του ΟΠΑΠ. Στην πρώτη διαδικασία ενδιαφέρον εκδήλωσαν περισσότεροι από 500 πράκτορες για την απόκτηση ενός καταστήματος λειτουργίας παιγνιομηχανών (VLTs).

Ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να δημιουργήσει ένα δίκτυο 660 καταστημάτων (Gaming Halls) με στόχο να στεγάσει τις 16.500 παιγνιομηχανές (VLTs) από τις 35.000 που απέκτησε το 2011 αντί 560 εκατ. ευρώ. Κάθε ενδιαφερόμενος που θα αποκτήσει ένα τέτοιο κατάστημα θα πρέπει να επενδύσει μεταξύ 70 και 90 χιλ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο κόστος δημιουργίας του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα αμείβεται με το 25% επί των μεικτών κερδών (Gross Gaming Revenue ή GGR) των μηχανών του καταστήματος.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, η δημιουργία και η εκμετάλλευση των VLTs μέσω του νέου δικτύου καταστημάτων θα:

• Νομιμοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του παράνομου τζόγου στην Ελλάδα που σήμερα αποτελεί πηγή «μαύρου χρήματος» και διαφθοράς.

• Θα ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, αφού το 30% των μεικτών εσόδων (GGR) θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία.

• Θα δημιουργήσει περίπου 5.500 νέες θέσεις εργασίας, ενώ τέλος

• Θα τονώσει την τοπική αγορά ακινήτων και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται πως ο οργανισμός αναζητά 660 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να στεγάσει τις νέες δραστηριότητές του. Επίσης, σύμφωνα με την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα ανέρχεται σε 5,5 δισ. ευρώ ετησίως και στην Ελλάδα λειτουργούν παρανόμως πάνω από 100.000 παιγνιομηχανές ή «φρουτάκια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή