Πραγματική διαφήμιση του «πολιτικού πολιτισμού»

Πραγματική διαφήμιση του «πολιτικού πολιτισμού»

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έννοια του «πολιτικού πολιτισμού» αποτυπώνεται με απόλυτη ακρίβεια στη χθεσινή διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών. Ο απερχόμενος υπουργός, κ. Γκ. Χαρδούβελης, ευχήθηκε το καλύτερο στον νέο υπουργό και δήλωσε πως «είμαι σίγουρος ότι διαθέτετε και τη γνώση και την εμπειρία για να τα καταφέρετε». Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός, κ. Γ. Βαρουφάκης, ευχαρίστησε «τον συνάδελφο πανεπιστημιακό» κ. Χαρδούβελη, «τον φίλο κ. Σταϊκούρα» και τον κ. Μαυραγάνη «για την υποδοχή που μας επεφύλαξαν σήμερα». Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον κ. Σταϊκούρα, δήλωσε πως «έχουμε περισσότερα κοινά από ό,τι θα θέλαμε να παραδεχτούμε». Πάντως, έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε ότι σύσσωμη η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της νέας ηγεσίας για όποια βοήθεια χρειαστούν στο μέλλον.

Ενδυματολογικές επιλογές της νέας κυβέρνησης επέλεξαν χθες να ακολουθήσουν αρκετά στελέχη της απερχόμενης. Εκτός λοιπόν από τον κ. Γ. Σταθάκη, ο οποίος χθες κατά την παραλαβή του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης δεν φορούσε γραβάτα, χωρίς γραβάτα εμφανίστηκαν ακόμη οι τέως υφυπουργοί Ανάπτυξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Γ. Γιακουμάτος, με τον τελευταίο να φοράει καρό κασκόλ. Η προσπάθεια «σύγκλισης» του κ. Γιακουμάτου με τον κ. Σταθάκη δεν περιορίστηκε στις ενδυματολογικές επιλογές. Ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης αποκάλεσε τον υπουργό Οικονομίας «σύντροφο», προσθέτοντας ότι είναι υπουργός  όλων των Ελλήνων.

Αφοπλιστικά ειλικρινής

«Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής όμως απεβίωσε». Με τη γνωστή αυτή φράση παρομοίασε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Γιακουμάτος, εμπνεόμενος ίσως και από την ιδιότητά του ως γιατρού. Κάνοντας χθες έναν απολογισμό του έργου του σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι οι τιμές έπεσαν μεν, αλλά ο Ελληνας καταναλωτής εξακολουθεί να έχει χαμηλή αγοραστική δύναμη. «Αν δεν κάνεις αυτοκριτική, δεν θα βελτιωθείς ποτέ σου. Αμα ζεις στον κόσμο σου, όλα καλά και άγια πήγανε», συμπλήρωσε με το γνωστό του ύφος ο βουλευτής.

Ενθουσιώδης υποδοχή στην Καραγεώργη Σερβίας

Την απήχηση που έχουν οι νέοι υπουργοί και η νέα κυβέρνηση εν γένει βιώνουν τα στελέχη της καθημερινά. Χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, και η αναπληρώτρια υπουργός κ. Ν. Βαλαβάνη, προσερχόμενοι στο κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας, έγιναν δεχτοί με χειροκροτήματα και αγκαλιές από τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου, που μήνες τώρα έχουν κατασκηνώσει κυριολεκτικά απ’ έξω. Λίγο αργότερα, ο κ. Βαρουφάκης κατηφόρισε προς το κτίριο του ΓΛΚ. Διαρκώς, πολίτες τον σταματούσαν να τον συγχαρούν και να του ζητήσουν να μην τους διαψεύσει, ενώ μία κυρία τον ρώτησε τι προτίθεται να κάνει με τις τράπεζες.

Στο υπουργείο Υγείας η κοινωνική ασφάλιση

Στην οδό Σταδίου 29, στο υπουργείο Εργασίας θα εγκατασταθεί ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, παρά τον διαχωρισμό της κοινωνικής ασφάλισης από το υπουργείο Εργασίας και την υπαγωγή της στο Υγείας. Μέχρις ότου βέβαια καθοριστούν πλήρως οι αρμοδιότητες και ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ρόλο και λόγο για τα Ταμεία θα έχει και ο τυπικά πολιτικός του προϊστάμενος, υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μετά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του από τον Μ. Βορίδη, ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε και στο υπουργείο Εργασίας. Μίλησε μετά στον Δ. Στρατούλη, ξεκαθάρισε όμως ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι ένας κρίσιμος πυλώνας για ολόκληρη την κοινωνία. Σε γνωστά λημέρια βρέθηκε και ο νέος γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, τον οποίο στο υπουργείο γνωρίζουν έως και οι πέτρες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT