Ανοδος 3,16% στη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α.

Ανοδος 3,16% στη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική αντίδραση παρουσίασε την Πέμπτη η αγορά μετοχών μετά την κατάρρευση της Τετάρτης. Ωστόσο, η άνοδος 3,16% του Γενικού Δείκτη δεν κρίνεται επαρκής να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του χρηματιστηρίου που παραμένει απρόβλεπτο και ευάλωτο σε μαζικές ρευστοποιήσεις, αφού η ελληνική αγορά από την αρχή του χρόνου παραμένει σε πτωτικό κανάλι. Η χθεσινή ανοδική αντίδραση αποδίδεται κατ’ αρχάς στην ψύχραιμη τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που προσπάθησε να καθησυχάσει τις αγορές, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει και πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αλλά και σχεδιασμό να επανεκκινήσει την οικονομία.

Επίσης, η χθεσινή έκθεση της Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες εκτιμά ότι η πολιτική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μπορεί να μην είναι τόσο κακή όσο πολλοί φαίνεται να περιμένουν. Σε αυτό το πλαίσιο, και με ένα σχετικά ήπιο πολιτικό αποτέλεσμα, τα περιθώρια ανόδου των τραπεζικών είναι κατά μέσο όρο 100% υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος. Σημαντικός καταλύτης για την αντίδραση της αγοράς ήταν και οι βραχυπρόθεσμες επενδυτικές ευκαιρίες (intraday) που δημιούργησε η καθίζηση της αγοράς. Ταυτόχρονα και χθες διευρύνθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε μέχρι το 10,65% από 10,2% την Τετάρτη. Επίσης, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αναρριχήθηκε στο 14,80% από 13,25% την Τετάρτη και η απόδοση του 3ετούς ομολόγου εκτοξεύθηκε μέχρι και 18,90% από 16,5% την Τετάρτη.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 733,61 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 737,15 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 3,66%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 177,290 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η αξία των πακέτων αφορούσε κεφάλαια ύψους 21,79 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή