Μεξικό: Τουλάχιστον δυο νεκροί από έκρηξη σε μαιευτήριο

Μεξικό: Τουλάχιστον δυο νεκροί από έκρηξη σε μαιευτήριο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμος του Μεξικού αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των θυμάτων από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε ένα μαιευτήριο, στα νότια της πόλης αναφέροντας ότι οι νεκροί είναι δύο και όχι επτά, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 66 άνθρωποι.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο δύο επιβεβαιωμένους θανάτους, μιας γυναίκας και ενός παιδιού", είπε ο δήμαρχος του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα. Οι διασώστες ερευνούν τα συντρίμμια αναζητώντας επιζώντες.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, επεσήμανε ότι δεκάδες γυναίκες και παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το μαιευτήριο, κάποιοι από τους οποίους έχουν τραυματιστεί από σπασμένα γυαλιά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταξύ των 58 τραυματιών βρίσκονται 22 παιδιά. Παράλληλα περίπου το 40% του μαιευτηρίου υπέστη ζημιές από την έκρηξη

Μια διαρροή από το βυτιοφόρο που εφοδίαζε με αέριο το νοσοκομείο πιστεύεται ότι προκάλεσε την έκρηξη, σύμφωνα με αξιωματούχους. «Προσπάθησαν να σταματήσουν τη διαρροή, όμως δεν ήταν δυνατό», σχολίασε ο Μανσέρα.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εξέφρασε τη θλίψη του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Πολλές περιοχές της πόλης του Μεξικού δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο φυσικού αερίου και βασίζονται στις παραδόσεις των βυτιοφόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή